0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Ekspert viser vej til Roms bedste kaffebarer

Der drikkes 70 millioner kopper kaffe i Italien – om dagen. Rom-forfatter Eva Ravnbøl har udvalgt fem steder, hvor kaffen er ekstra god, og som ikke mange turister kender.

Eva Ravnbøl/Eva Ravnbøl
Foto: Eva Ravnbøl/Eva Ravnbøl

Institution. Castroni er en institution i Rom og stammer fra 1932.

Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hver dag bliver der drukket 70 millioner kopper kaffe i Italien. En pæn del af dem bliver skyllet ned på landets 130.000 barer – eller kaffeudskænkningssteder, som de . Over 20 procent af alle italienere går på bar mindst en gang om dagen. Virkelig mange gør det tre-fire gange.

Der er intet nyt eller smart ved at gå på kaffebar, der er ingen hippe kaffekæder eller nye bølger af trendy cafeer med alternative kaffevariationer. I Italien er det at drikke ’caffè espresso’ en stolt og urokkelig tradition, et ritual, der gentages flere gange om dagen, en højtelsket vane, der dyrkes næsten som en religion.

Italienske kaffebarer er mødesteder, hvor man kan få sig en uforpligtende sludder, hvor bølgerne kan gå højt, hvis der diskuteres politik eller fodbold; det er steder, hvor italienere kan dyrke kunsten spontant at konversere med fremmede. Noget, de elsker, er særdeles gode til, og som højner livskvaliteten for ikke mindst den ældre generation.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts