0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Mount Everest ligger lige lidt syd for Rom

Cinecittà-studierne ved den italienske hovedstad er et stykke levende filmhistorie. Tag med på rundvisning i det enorme kulisseområde, der er det nærmeste, Europa kommer Hollywood.

Kristoffer Flakstad
Foto: Kristoffer Flakstad

Glasfiber. Miniaturekulissen i Roms filmby Cinecittà af det antikke Rom til streaming-serien 'Rome' tog et halvt år at bygge.

Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Pinjetræerne kaster lange skygger, og de ferskenfarvede funkisbygninger står knivskarpt mod den blå forårshimmel. Vi står ved porten neden under art deco-bogstaverne, der former ordet ’Cinecittà’ – filmbyen.

Der er noget mytisk over indgangen til de romerske film- og tv-studier fra 1937. De har passeret igennem her alle sammen: divaer som Elizabeth Taylor og Sophia Loren. Helte som Charlton Heston og Leonardo DiCaprio. Og mesterinstruktører som Frederico Fellini og Martin Scorsese.

Alligevel forekommer det hele så ydmygt og en anelse falleret: Facaden skaller, her er ingen portvagter i uniform, og man må se langt efter smarte filmfolk bag dyre solbriller. Heller ikke inde på den anden side af denne drømmenes port oplever vi ret meget liv. Her hersker en ro fuld af solskin og fuglefløjt, og et øjeblik kan man betvivle, om der overhovedet produceres film længere i den romerske oase?

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts