0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Roms gamle arbejderkvarter er blevet hipt

Foråret er den perfekte årstid til at gå på opdagelse i den mere ukendte del af Rom.

Søren Rud
Foto: Søren Rud

Autentisk. Vasketøj hænger til offentligt skue.

Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I mange århundreder har Trastevere i Rom været et typisk arbejderkvarter og en bydel, hvor mennesker bor – med mange små lokale butikker og vasketøj hængt til tørre hen over gaden.Hvor mange af husene i dagtimerne fremstår lidt uimødekommende med nedtrukne skodder, så liver kvarteret i den grad op om aftenen og natten, når de mange natklubber og pubber hen under skumringen åbner deres døre for de mange unge, der nyder at hænge ud og feste til langt ud på natten i dette helt specielle område af Rom.

Tapas, hvor spansk det end lyder, er også kommet til Rom. Bag en ydmyg facade og stort set uden nogen skiltning ligger restaurant og vinbar Ferrara på Piazza Trilussa, pladsen lige over for broen Ponte Sisto. Denne eftermiddag er det vinbaren ud mod Trilussa, det gælder.

Ca. kl. 17 stilles 6-7 fade med tapas frem på bardisken. I mange af dem indgår tomat i en eller anden form, men der kan også være tun, ost og andre gode ting. Når man køber et glas vin til mere end 6 euro, følger der en lille tallerken tapas med. Der er fremragende vine og champagner a la Italiano i prislejet fra ca. 6 til 13 euro (45 kr. til 98 kr., red.) per glas.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts