Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen/Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen/Peter Hove Olesen
Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 af Roms bedste pizzeriaer

Den papirtynde, sprøde romerske pizza eller den lidt tykkere, seje napolitanske variant. I Rom finder du den ene eller den anden slags eller oven i købet begge dele på de lokales favoritpizzeriaer.

Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I den store verden er der massevis af pizza-variationer. Det er måske den mest globaliserede spise af alle, men i det centrale Italien er der hovedsageligt to slags: den papirtynde, sprøde romerske pizza og den lidt tykkere, seje napolitanske. Og så er der 'la pizza Dar Poeta', som er en meget vellykket mellemting. Hverken helt Rom-tynd eller helt Napoli-tyk. Den er lavet på en god gennemarbejdet surdej og har en rigtig dejlig smag, konsistens og krumme. Pizzaerne bliver bagt i en rigtig stenovn, og opfinderne bryster sig desuden af, at de er usædvanlig let fordøjelige. Dar Poeta er svær at få bord på mellem kl. 20 og 22, men stedet holder åbent og serverer pizza og gode bruschette (20 slags) fra kl. 12 til 24. Det er et meget sjældent syn i Rom, hvor der ikke er tradition for at spise pizza til frokost, og hvor restaurationer, der har åbent non-stop uden eftermiddagspause normalt er turistfælder.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden