0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

5 madoplevelser i Rom

Lokale råvarer i Roms nye bohemekvarter, bøffer på en 2.000 år gammel høj og kokkeskole, hvor du lærer at lave det hele selv. Her er fem gode madoplevelser i Rom.

Eva Ravnbøl/Eva Ravnbøl
Foto: Eva Ravnbøl/Eva Ravnbøl
Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det relativt nye bohemekvarter – og det nærmeste, man i den meget traditionelle storby Rom kommer noget undergrund – hedder Pigneto. Her er multietnisk, her er kunstnere, studerende og landsbytosser. Midt i dette spændende sammensurium ligger Primo, en meget populær restaurant med en blanding af italiensk køkken og nouvelle cuisine, dog stadig baseret på lokale råvarer. Menukortet varierer efter temaer og årstider. Sæt tid af til at gå en tur i kvarteret, som ligger i et (tidligere) belastet område, men lad juveler og dyre kameraer og den slags ligge på hotellet.

Primo al Pigneto, via del Pigneto 46.

Angelina ligger midt på Potteskårshøjen – Il Monte dei Cocci – i bydelen Testaccio. Højen er over 2.000 år gammel og består delvist af ituslåede amforaer. I dag er højen et af Roms hotteste gå-i-byen-områder. Diskotekerne, natklubberne og restauranterne ligger side om side og i behagelig afstand til de nærmeste beboelsesejendomme, hvilket åbner op for et noget højere støjniveau end inde i indre by. Angelinas klientel er fortrinsvis ungt og smart, og menukortet fuld af fristelser for enhver smag. Pizzaerne er f.eks. nogle af Roms bedste og mest originale. Ens tænder løber i vand, når man på restaurantens kæmpe grill ser fiorentinaer (T-bone-steaks) og bistecche (bøffer) ligge og stege, og de serveres med lækre grøntsager som broccoletti (mørkegrønne broccoli fra Sicilien), cicoria (cikorie) eller insalata mista (blandet salat). Om sommeren er den kæmpe terrasse på toppen af Angelina skøn at sidde på, men alle årstider har sin charme – om vinteren er pejsen tændt, og gløderne fra grillen luner og bidrager til den hyggelige atmosfære.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden