0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Billedserie: Dyk ned i Roms nye madmekka i fire etager

I en nedlagt lufthavnsterminal i Rom ligger madmarkedet Eataly. Her køber 10.000 kunder dagligt ind, går på kokkeskole eller smager sig igennem det enorme udbud af lækkerier.

Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er stort. Meget stort. I fire etager, Roms nyeste madmekka, Eataly.

Det åbnede i 2012, men det første Eataly åbnede allerede i 2007 i Torino, hvor forretningsmanden og slowfood-entusiasten Oscar Farinetti rykkede ind i en nedlagt vermouthfabrik. Ideen om et indendørs kvalitetsmadmarked er siden ekspanderet voldsomt, og foruden Torino og Rom er madmarkeder åbnet 16 steder i Italien og derudover i Sydkorea, Tyskland, Tyrkiet, De Arabiske Emirater, Japan, Brasilien og USA. Mange andre er på vej.

Roms Eataly er det foreløbig største i verden og indrettet i en nedlagt lufthavnsterminal tæt ved Ostiense-stationen. Fire etager spækket med restauranter (23 styk), mad, vin, øl, og øverst er otte køkkener klar til at lære både børn og voksne om madlavning. Madmarkedet går så meget op i det, de laver og sælger, at det har udarbejdet et 10-punktsmanifest: Nummer 1 lyder: »Mad forener os«. Nummer 5: »Spis. Køb. Lær.«

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts