0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Billedserie: Besøg Roms fascinerende håndværkerkvarter

Lige bag Campo dei Fiori trives de traditionelle håndværk stadig.

Søren Rud
Foto: Søren Rud

Møbelrestaurering. Enzo de Siena har videreført faderens møbelrestaureringsværksted, som oprindeligt lå i Trastevere, her i Via di Montoro 28. Hans kunder er bl.a. kirker, private og flere ambassader. Stolene i værkstedet er fra Belgiens ambassade. Antikke møbler er Enzos speciale.

Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Få meter fra et af Roms traditionelle grøntsagsmarkeder, det turistomsuste Campo dei Fiori i Regola-kvarteret, ligger fire små gader, som har deres helt eget liv. For 15 år siden var her fyldt med små værksteder.

Uden for næsten hvert andet hus stod håndværkere på gaden og sleb, savede, skruede, lakerede eller malede. Da hovedgaden, Via dei Cappellari – ’cappello’ betyder hat – fik sit navn, formentlig i 1500-tallet, henviste det til de mange hattemagere, der på den tid holdt til i de små værksteder.

I dag er forandringen i fuld gang, men har man øje for det, er her stadig liv, og en del håndværk er fortsat i fuld gang: Indretningsdekoratøren, der laver billeder og englevinger til butikker og private, møbelkonservatoren, møbelpolstreren og violinbyggeren lever stadig.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts