0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

En weekend i: Dyk ned i Roms madverden

Rom har været journalist Eva Ravnbøls hjem i snart 30 år. Her guider hun til spændende nye madoplevelser.

PR
Foto: PR

Kunstnerværtshus. Der er altid godt besøgt i den stemningsfulde Cantina Ripagrande, der har plads til både filmfolk og veganere.

Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Rom er verdensberømt for sit traditionelle køkken, la cucina romana, så jeg skynder mig at sige: Klassikerne og de gamle gastronomiske traditioner har helt fastgroede rødder og er slet ikke i fare for at forsvinde. Men på det seneste er der dukket en masse nye restauranter, vinbarer og cafeer op med kreative kulinariske overraskelser.

Flere og flere miljø- og kvalitetsbevidste romere går på nørdet vis efter sublime råvarer, lettere og mindre måltider af topkvalitet og i mere hippe omgivelser. De har i mange år trængt til afveksling, men vil gerne beholde ’grundstofferne’ og den umiskendelige personlige oplevelse, man elsker at få på romerske værtshuse. Det er lykkedes.

En af de nye tendenser er et stort fokus på råvarer dyrket lige i nærheden af, hvor de spises. Begrebet hedder ’chilometro zero’ (dvs. nul km) og står ofte på menukortet. En gris er ikke bare en gris – man skal vide så meget som muligt om dens oprindelse.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts