0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

12 oplevelser i Rom: Her gør du dig selv en tjeneste, hvis du opsøger de steder, som de andre turister ikke kender

Der er overhængende risiko for at blive overrendt af turister i Trastevere i Rom. Men søg væk fra de mest centrale områder; så kan du opleve bydelens oprindelige karakter.

Eva Ravnbøl
Foto: Eva Ravnbøl

Murkunsten har her fået frit spil i Trastevere. Med lidt omhu finder man frem til områder med den oprindelige atmosfære.

Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Roms populære gamle kunstnerkvarter, Trastevere, har i de senere år udviklet sig til en sand turistmagnet, så bydelens status som et hemmeligt område for insidere må siges at være en saga blot.​​

Horder af turister fylder de små maleriske gyder i sommerhalvåret, og Airbnb har kronede dage, for mange af kvarterets beboere lejer nu deres boliger ud til feriegæster.

Det betyder naturligvis, at der er et langt større udvalg af døgnkiosker, turistfælder, gadehandlere, skrald, larmende musikanter, jonglører og tasketyve end før i tiden. Især gaderne omkring Piazza Trilussa og Piazza Santa Maria in Trastevere bliver i italienske medier ofte omtalt som én stor souk, hvor man i de lune forårs- og sommeraftener dårligt kan mase sig igennem menneskemængderne.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Læs mere