0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nyhed – quiz mod Politikens redaktion i JuledystenTag quizzen

Oplev den rå og uspolerede side af San Francisco

I San Franciscos Tenderloin-kvarter møder man elendighed og hjemløse. Men bydelen er også et livligt og inspirerende kvarter.

Sole Bugge Møller
Foto: Sole Bugge Møller

Kendissted. Rock 'n' roll-hotellet Phoenix Hotel har længe været stjernerne og de hippes tilholdssted, når de er på besøg i San Francisco.

San Francisco
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
San Francisco
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Alle byer har en skyggeside. I San Francisco kan den nemt undslippe blikket, mens man har travlt med at pruste op ad de stædigt stejle bakker, krydse den røde bro, ruske i tremmerne på Alcatraz, ringe med sporvognens klokke og se Painted Ladies’ victorianske tagtoppe indramme byens skyline, og alt er charmerende, en smule rablende og hyggeligt.

Men få hundrede meter fra Union Squares glinsende shoppingmekka krakelerer glansbilledet, og verden holder tilsyneladende op med at eksistere. Velkommen til Tenderloin.

Det kan være et visuelt og følelsesmæssigt elektrochok at stå ansigt til ansigt med Tenderloin for første gang. Her bliver man konfronteret med menneskehedens forfald; hjemløse, narkomaner, ludere og forhutlede folk uden tænder og sko trasker omkring som zombier.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts