0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nyhed – quiz mod Politikens redaktion i JuledystenTag quizzen

USA's største museum for moderne kunst står klar

Efter tre års ombygning åbner San Francisco Museum of Modern Art atter dørene.

Sole Bugge Møller
Foto: Sole Bugge Møller

Fornyelse. Den ti etager høje tilbygning er designet af norske Snøhetta og har kostet næsten to milliarder kroner. Det ydre design deler vandene, og er inspireret af tågen og San Francisco-bugtens krusninger.

San Francisco
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
San Francisco
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De sidste tre år har San Francisco haft et tomrum. Siden juni 2013 har byen nemlig manglet sit flagskib for moderne kunst, men efter en overhaling af de helt store genåbner San Francisco Museum of Modern Art (SFMoma) i dagunder stor fanfare.

Faktisk minder det mere om en genfødsel end en genåbning, for museet er næsten ikke til at genkende. For det første er der det norske arkitektfirma Snøhettas tilbygning, hvis krusede, hvide facade er inspireret af San Francisco-bugten og byens evindelige tåge.

Dernæst har SFMoma med ombygningennu næsten tre gange så meget udstillingsplads som før og overhaler ikke alene sin mere kendte fætter, Museum of Modern Art (Moma) i New York, men er med 15.800 m2 udstillingsplads også blevet USA’s største museum for moderne kunst.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts