0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

En dag i kunstens Stockholm

Politikens kunstredaktør, Peter Michael Hornung, guider til en dag i det charmerende Stockholms kunstverden.

Flickr: akasped
Foto: Flickr: akasped

Stockholm. Brug en dag med kunst i Sveriges hovedstad og kulturelle samlingspunkt, Stockholm, også kendt som Nordens Venedig

Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Man skal ikke tage til Stockholm, hvis formålet med rejsen kun er at drikke sig fra sans og samling. Hvis man insisterer på spiritus i Sverige, får man som regel lommesmerter, før man får hovedpine. Rent bortset fra det er Stockholm også så smuk en by, at det lønner sig at have alle sine sanser i ubeskåret beredskab.

Byen ligger på begge sider af floden Mälarens udløb i Saltsjön, og de mange øer, holme og skær i byområdet har givet den det velfortjente tilnavn ’Nordens Venedig’.

Det flotteste skib i byen er faktisk det ældste. Det er Vasaskibet, som var et af de største krigsskibe i det 17. århundredes Europa. Havde det fået lov at sejle – og bruge alle sine 64 kanoner – ville alle danskere måske i dag have været svenskere og købt deres vin-ration i Systembolaget.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce