0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Livet er södt i Stockholms hippe kvarter

I det gamle arbejderkvarter Södermalm vælter kaffehipstere, bohemer og kendisser over hinanden. Men kvarteret har også grønne lommer med plads til personlig fordybelse og imponerende udsigter.

Kristoffer Flakstad/Kristoffer Flakstad
Foto: Kristoffer Flakstad/Kristoffer Flakstad

Berømt. På Mellqvist Kaffebar sad Stieg Larsson og skrev dele af den voldsomt populære Millenium triologi.

Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det lyder som en melodi, man kender fra mange andre europæiske storbyer: Gammelt arbejderklasekvarter bliver ungt og smart og dér, hvor alle gerne vil bo og være.

Stockholms Södermalm sammenlignes ofte med Københavns brokvarterer, især Vesterbro, og de to bydele har da også lidt af den samme historie. For ligesom Vesterbro var Södermalm – eller blot Söder – der ligger på en holm syd for Stockholms gamle bykerne, Gamla Stan, engang et kvarter for arbejder- og lavere middelklasse.

I et sirligt net af gader, hvis symmetriske opbygning kun afbrydes der, hvor klippefremspring har tvunget byplanlæggerne til kurvede gader, ligger ejendommene tæt. Så tæt, at Söder længe var et af de tættest befolkede kvarterer i Nordeuropa og ikke en bydel, stockholmerne stræbte efter at bo i.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce