0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Her er byen, der er gået amok i surdej

Kanelbuller og gyldent brød med knasende skorpe. Den svenske hovedstad bugner af bagerier og caféer, der har surdej på menuen.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

HIPT. Bager Kent Stavrén og hans kollega ælter løs i æblebrød, der er lavet på surdej. Brødet bliver solgt i det hippe Urban Deli i SoFo.

Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En gyldenbrun overflade, der brydes af små kratere. Et løfte om stor smag. Drys af hvidt mel. Det er brød, der råber på smør; på tænder, der bryder igennem skorpen.

Og det er populært brød.

Brød af surdej, der hæver på en symbiose af gærsvampe og mælkesyrebakterier, oplever i disse år en renæssance i flere lande, hvor amatører pusler om egen surdej og eksperimenterer med hjemmebag, ligesom toprestauranter serverer kuvertbrød af brødtypen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce