0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Stockholm er blå og gul - og grøn

Sveriges hovedstads klart profilerede miljøpolitik går som en rød tråd gennem byen fra bystyre til gadeplan, og derfor har byen som den første fået lov til at bære titlen European Green Capital.

Henrik Trygg
Foto: Henrik Trygg
Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Man mærker det på hotellerne, på flere af byens bedste restauranter, på sightseeingturen rundt om i det grønne Stockholm, og når der skal købes ind. I 2010 har Stockholm som første by fået lov til at bære titlen European Green Capital, og stockholmerne gør meget for at leve op til titlen.

Det er Stockholms mangeårige fokus på at løse og komme miljøproblemer til livs samt byens visioner for fremtiden, der har fået Europakommissionen til at udråbe den til grøn hovedstad. Som årets grønne foregangsby skal vinderen dele ud af sine erfaringer og netværke med andre europæiske byer for dermed at skabe større miljøbevidsthed over hele Europa.

Olle Zetterberg, som er vicedirektør og daglig leder for Stockholm Business Region – den svenske pendant til Wonderful Copenhagen – ridser gerne nogle af bedrifterne op:

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce