0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Guide: Fem seværdigheder i Stockholm

Middelalderlandsby, kongens arbejdsplads og afslapning på Stockholms grønne ø. Tag med på sightseeing i Stockholm.

Anders Wiklund /Anders Wiklund / AP
Foto: Anders Wiklund /Anders Wiklund / AP
Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Grønt er godt for øjnene og sjælen, og grønt er der masser af i Stockholm. Mest af det får du på Djurgården, øen, der er fire km lang og én km bred – og egentlig bare er én stor park. Her trækker stockholmerne sig i stor stil tilbage til lidt ro, skærgårdsidyl og landliv. Og her ligger også verdens ældste friluftsmuseum, Skansen, et levende museum grundlagt i 1891. Gå på opdagelse i de kulturhistoriske bygninger fra 1400-1930 – der ikke bare er til pynt. Hos bageren bages der fortsat kanelbullar, hos viktualiehandleren købes bolsjer og garn, mens sølvsmeden banker og former ringe, armbånd og skeer på gammeldags manér. Børnene vil elske det.

Skansen, Djurgårdsslätten 49-51. Adgang via Djurgårdbron. Bus: 47 mod Waldemarsudde. Færge: Nybrokaj-Skansen.

Toppede brosten, snævre gader, skjulte porte. Stockholms middelalderlandsby fra 1255, Gamla stan, putter sig på øen mellem Norrmalm og Södermalm. Tag dig god tid og undersøg området godt – der er masser af små hyggelige cafeer, hvor man kan fika, et stockholmsk tidsfordriv, der handler om at hygge med en kop kaffe og en snack. Gamle stan har også flere uafhængige designere, der sælger ud af deres brugskunst. Undgå Västerlånggatan, hvor turisterne flokkes, og pengene får ben at gå på i kitschede skrammelbutikker, og søg i stedet mod de endnu mindre, stejle gader fyldt med atmosfære og okkerfarvede facader omkring Stortorget. En tidslomme midt i en pulserende metropol.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce