0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Guide: Fem gange cool vintage-shopping i Stockholm

Det er længe siden, svensk mode var lig med langt nakkehår og joggingtøj, men gamle dage er stadig på mode. Specielt i SoFo, syd for Folkungsgatan.

Mikael Sjöberg
Foto: Mikael Sjöberg
Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke meget morfar over Grandpa, én af SoFo’s, South of Folkungsgatan, mest cool vintagebutikker. Her får hippe secondhandkreationer kamp til stregen af nutidens cool svenskermode som Whyred, Acne og Vasuma. Grandpa adskiller sig fra resten af SoFo’s secondhandbutikker med sit miks af mode, møbler, indretning, ure, bøger og accessories – og så den jammende dj ovre i hjørnet. Også butik på Kungsholmen.

Grandpa, Södermannagatan 21, SoFo, 116 40 Stockholm.

Det hele startede for syv år siden. To kvindelige regissører var vokset ud af deres kælder, hvorfra de udlejede deres mange kostumer til filmproduktioner. Og så var Påkläderiet en realitet. I ét hjørne af det lille lokale er mormors ungdom i 1920’erne og delikate toppe fra 1930’erne stillet til skue, mens et andet er dedikeret til grove 1970’er-ponchos og hip 1980’er-glam med alt, hvad dertil hører af pailletter og neonfarver. Glem endelig ikke kælderen, fyldt til bristepunktet med kostumer fra 1700-tallet og frem til 1980. Og kan du ikke lige se, hvornår du skal få brugt den imposante 1700-talskjole med dyb udskæring, korset og brusende skørter, så fortvivl ikke – alt er til leje. Mænd finder lidt, kvinder mest.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce