0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Her er kvarteret, stockholmerne selv elsker

Mange turister tror, at Stockholm slutter, når Gamla Stan møder trafikknudepunktet Slussen. Tværtimod, mener de lokale: Stockholm begynder for alvor i kvarteret Söder.

Thomas Heine
Foto: Thomas Heine

populært. Söders nye arkitektoniske vartegn, det skæve Hornhuset, hvor der er spisesteder i tre etager. Kvarteret Hornstull var længe ugleset, men er i dag et af byens mest hippe.

Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Stockholm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Gamla Stan, Vasamuseet og Café Opera fortjener al ære, men vil man opleve et stykke pulserende Stockholm i konstant forandring, skal weekenden tilbringes på Söder.

På kort og i de fleste turistguider står der Södermalm, men ingen lokal söderkis kunne drømme om at kalde den største af 14 øer, der udgør Sveriges hovedstad, for andet end Söder.

Her taler urfolket på en særlig måde, lidt nasalt og med hyperlokale slangudtryk. Her holder man på Bajen, officielt kaldet Hammarby, der omsider er rykket op i den højeste fodbolddivision igen. Her er tonen mere rå og hjertelig end i resten af byen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce