Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Krofatter. Danmarks mest isolerede ø, Anholt, er rammen for endeløse strande, et rigt fugleliv og omkring 160 fastboende øboere. Hans Møbjerg driver Anholt Kro.
Foto: Per Folkver

Krofatter. Danmarks mest isolerede ø, Anholt, er rammen for endeløse strande, et rigt fugleliv og omkring 160 fastboende øboere. Hans Møbjerg driver Anholt Kro.

Hoteller

Hoteltjek: Svineavler blev krofatter på Anholt

Hans Møbjerg har gjort Anholt Kro til en succes som autodidakt krofatter, kok og opvasker.

Hoteller

»Jeg begyndte at lave mad, mens jeg boede i Afrika og startede med frikadeller. Det var også i Zambia, at jeg mødte min hollandske kone Silvia. Hun bor på gården og arbejder som hjemmesygeplejerske«, fortæller Hans Møbjerg.

LÆS OGSÅ

Anholt Kro har 11 værelser – fire ovenpå selve kroen og syv i annekset.

Turengårtil.dk blev placeret i sidstnævnte, hvor værelserne er enkle og modsætning til værelserne i selve kroen, har eget toilet og brusebad.

Mad og drikke

Kroens gamle slyngelstue er nu restaurant, mens der er cafe med morgenmadsbuffet i den anden ende af kroen. Turengårtil.dk lagde ud med en portion jomfruhummere efterfulgt af rødspætte med kartoffelmos og tomatsalat.

LÆS OGSÅ

»Folk vil have god, gammeldags mad som stegt flæsk og flæskesteg, og de vil ikke have kål. Hvis der står noget med kål på menuen, er der mandefald, og det uanset om der er tale om anholtere eller gæster«, fastslår Møbjerg.

Dagens ret står i 110 kroner, men jomfruhummere koster 100-200 kroner.

Til frokost kan man for eksempel spise tre styk uspecificeret smørrebrød for 75 kroner. Enkeltstykker koster fra 30 til 55 kroner. Alle hjemmesmurte, for som Hans Møbjerg siger:

»Det er ikke fastfood, vi laver, men vi fremstiller det fast«.

Et enkeltværelse i annekset inklusive koster 700 kroner, inkl. morgenmad, mens et dobbeltværelse med to personer løber op i 920 kroner.

Gæsten kan smøre madpakke for 30 kroner, og helpension kan tilkøbes.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce