Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Øidyl. Hotel Vadstrup 1771 ligner ikke alene et maleri, men har ofte besøg af kunstnere.
Foto: Poul Husted

Øidyl. Hotel Vadstrup 1771 ligner ikke alene et maleri, men har ofte besøg af kunstnere.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: En oase i hjertet af Samsø

Det bliver ikke meget mere idylisk end på Hotel Vadstrup 1771 på Samsø.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

At sidde i havekrogen på Hotel Vadstrup 1771 på Samsø med en kop kaffe en tidlig morgenstund med guld i mund og nyde udsigten til kornmarker, mens fuglene synger, og værtinden forbereder morgenmaden, er ren idyl.

Tættere kommer man næppe på et dansk paradis.

Betonskulpturerne i haven beviser, at menneskets kunstneriske evner også kan skabe paradisiske stemninger og oplevelser.

Skulpturerne og Vadstrups galleri er ikke nogen tilfældighed for sommerhotellet i den gamle bindingsværksgård drives af keramiker og billedkunstner Rie Toft og hendes mand lydtekniker Paul Hammann.

Siden 2000 har parret drevet en kombination af sommerpension, galleri, cafe, møde- og konferencefaciliteter, et godt køkken og ikke mindst refugium.

Værelse

Gavlværelse 7 er rustikt med skråvægge og hanebjælker. Her er hverken tv, radio eller telefon, og vækkeur er heller ikke nødvendigt, for med åbne vinduer strømmer fuglesangen ind, så snart det bliver lyst.Nummer 7 er sparsomt indrettet, men der er en lille hyggekrog og en stor læderlænestol, hvis gæsten trænger til lidt ensomhed i selskab med en god bog. Hvis gæsten ikke selv har en bog med, er der et stort loftslokale lige uden for nummer syv med bøger, kunst og en gammel B&O Beogram 1000 grammofon, som ingen heldigvis bruger under Rejsers besøg.

Mad og drikke

Italien har inspireret værtinden i køkkenet, men gode råvarer fra Samsø er også en naturlig del af serveringerne.Under Rejsers ophold serverede Rie Toft ingefærsgravad oksekød med hvide asparges og ramsløg; lammeskank med grønne og hvide asparges med timianstegte gulerødder samt tomat og rabarber marineret i ingefær plus nye kartofler. Desserten var panna cotta med kvædesirup og -blomst.

Regning

Priserne svinger fra 700 kr. for et dobbeltværelse med bad på gangen til 1.150 for et ekstra stort dobbeltværelse med bad og toilet. Alle priser er inklusive morgenmad.

Politiken var inviteret af VisitSamsø.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden