Mødested. Der er ikke meget liv i Sakskøbing denne søndag eftermiddag, men der er rift om stolene i restauranten på Hotel Saxkjøbing.
Foto: Kristine Jægesen Wilkens

Mødested. Der er ikke meget liv i Sakskøbing denne søndag eftermiddag, men der er rift om stolene i restauranten på Hotel Saxkjøbing.

Hoteller

Hoteltjek: Charmerende Meyer-hotel hænger på madsiden

Hotel Saxkjøbing ligger centralt på byens torv. Opholdet præges dog af svipsere.

Hoteller

Sakskøbing synes forladt sådan en søndag, men i restauranten på Hotel Saxkjøbing er der travlt, og det er også populært at sidde udenfor i gårdhaven til det gamle bindingsværkshus, centralt beliggende på byens torv.

Jeg er indlogeret på Hotel Saxkjøbing med min mand og vores to børn, og drengen på det lille portræt, som vi møder i receptionen, er grunden til, at vi er her. Han hedder Claus Meyer, og ejer hotellet med vinimportør Ebbe Frahm.

Indretning og pris: Jeg har via booking.com bestilt et 4-personers værelse i hotellets anneks, da man her kan få et værelse med dobbeltseng og i forlængelse heraf et værelse med to enkeltsenge. Prisen er 1.350 kr. inkl. morgenmad. Men ved ankomsten får vi anvist et værelse i hovedbygningen, som består af ét værelse med dobbeltseng, en enkeltseng og en ekstra opredning. Så er fidusen med to værelser i ét væk. Receptionisten kan ikke se, at vi har bestilt til annekset, men der står »anneks« på min kvittering, så han er sød at flytte os.

Faciliteter og service: Aftenens middag bliver en skøn oplevelse i selskab med Claus Meyers mad, om end vi undrer os over, at sommerbukken er udsolgt klokken 18. Men bøffen af velhængt oksefilet og de nye lollandske kartofler smager himmelsk.

Det samme gør morgenmaden, der indtages ved lange plankeborde under smukke lysekroner. Til gengæld er udvalget en anelse simpelt – for simpelt. Antallet af marmelader er stort, men én slags brød, ud over rugbrød, er ikke prangende, når man tænker på, at brød er et af Meyers vartegn.

Familiens yngste savner de skåle med røræg og pølser, der ses på hotellets hjemmeside. Til gengæld er der pandekager, men man skal selv bage dem. Det gider manden ikke, så gæt, hvem der får den opgave ...

Konklusion: Hotellet er pænt og enkelt indrettet, men morgenmaden var for enkel – ikke mindst i forhold til prisen. Lange ventetider under middagen aftenen forinden trak også ned i den samlede bedømmelse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Overgreb i Guds navn
    Hør podcast: Overgreb i Guds navn

    Henter…

    I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce