Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
MIDDAG. Foldenhus B&B ligger tæt på havnen, hvor man kan nyde alt godt fra havet på f.eks. Røgeriet. Af samme årsag er her mange måger i området.
Foto: Morten Langkilde

MIDDAG. Foldenhus B&B ligger tæt på havnen, hvor man kan nyde alt godt fra havet på f.eks. Røgeriet. Af samme årsag er her mange måger i området.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv de skrigende måger kan ikke spolere idyllen hos bladdronningen i Bogense

Hoteltjek: Foldenhus Feriebolig og B&B har en fortid som købmandsgård og bladhus.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det ikke hver dag, at man får lov til at installere sig i dronningens gemakker, men det kan lade sig gøre i Bogense – altså i bladdronningens bed & breakfast.

Birgit Folden driver sammen med sin mand, Freddy, Foldenhus Feriebolig og B&B i Bogense, der har en fortid som købmandsgård, atelier for kunstneren Lars Swane og bladhus.

»Freddy grundlagde Område Avisen, som senere blev til Ugeavisen, og jeg passede først telefonen, derefter blev jeg bogholder og til sidst redaktør – deraf kælenavnet bladdronningen«, ler Birgit Folden.

Da bladdriften sluttede, stod parret pludselig med 600 kvadratmeter, som de ikke vidste, hvad de skulle bruge til. Birgit Folden fik derfor ideen til at drive et bed & breakfast både med værelser og lejligheder, og det har de to aldrig fortrudt.

»Vi møder en masse dejlige mennesker, og folk, der indlogerer sig på B&B, vil gerne tale med andre«, siger Birgit Folden.

Beliggenhed: Foldenhus Feriebolig og B&B ligger centralt i Bogense. Østergade er byens gamle handelsgade, og der er ikke langt til spisesteder, skov, badestrand, marina og havn.

Ulempen ved at ligge så tæt på havnen er dog de mange skrigende måger, men sådan er det at bo i en havneby.

Foto: Morten Langkilde

Indretning: Ferielejlighederne har soveværelse, opholdsstue, badeværelse, egen udgang til haven og adgang til køkken med fuldt udstyr, hvilket er perfekt til et længere ophold.

Værelserne er også pænt store, men ikke alle har eget bad og toilet. Foldenhus har plads til ni gæster.

Faciliteter og service: Gæsterne har adgang til den skønne og rummelige baghave, som i købmandens tid var fyldt med vogne og heste. Nu er den fyldt med planter og træer. I haven må der grilles. Ikke engang de skrigende måger kan spolere haveidyllen.

Foldenhus’ helt store plus er dog værtsparret, som forstår at skabe hygge og få gæsterne til at føle sig hjemme uden at omklamre dem.

Freddy Folden hjælper med rengøringen og er hotelkarl, mens »Birgit er oldfrue, kok og morgenbolledame, i den forstand at hun hver morgen bager boller til gæsterne. En gang imellem bliver bollerne erstattet af kanelsnegle eller croissanter«.

Under Politikens besøg stod den på hjemmebagte, lune croissanter til morgenmad, lokal honning, juice fra Gyldensteen Gods, frugt, ost, pølse, yoghurt, kaffe, te, og man kunne vælge mellem spejlæg og omelet.

Konklusion: Birgit og Freddy Folden driver et B&B, som ikke alene har en hyggelig atmosfære, men også tilbyder fine værelser og lækker morgenmad.

Og så er prisen særdeles overkommelig. Et enkeltværelse koster 450 kroner. Et dobbeltværelse 650, og en ferielejlighed 700 kroner – begge for to personer. Alle tre kategorier er inklusive morgenmad, sengelinned og wi-fi.

Politiken var inviteret af Nordfyns Turistbureau

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Poul Husted eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden