Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Livsnyderi på bakken i Vendsyssel

Villa Vest i Lønstrup ved Vendsyssels vestkyst er nordjysk luksus for de kræsne.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hemsen i Villaen på Bakken er ikke beregnet til sovende gæster, men derimod kan man lægge solen i seng fra hemsen i form af solnedgangen over det buldrende Vesterhav.

Villahemsen er møbleret med bord og to stole stillet op foran panoramavinduer, så man uden kuldegysninger kan nyde den vilde og voldsomme natur.

Hvis nydelsen skal være total, kan man tage et glas med op på hemsen af de gode vine – mod ekstra betaling – som hører til i villaens vinkasse.

Mottoet for Villaen på Bakken er nemlig ’nordjysk livsnyderi for de kræsne’, og livsnyderi er der ikke alene for øren og øjne, men også for maven.

Beliggenhed: Villaen på Bakken ligger i Lønstrup på Vendsyssels vestkyst.

Tidligere lå der et gammelt, nedslidt bindingsværkshus på grunden, som blev revet ned og erstattet af villaen, der stod færdig i begyndelsen af juli og klar til udlejning.

Husets tre terrasser gør, at man altid kan sidde i læ og enten nyde udsigten over havet eller Lønstrups hvide og gule huse med røde tegltage omgivet af grønne bakker og klitter.

Indretning: Boligen på 140 kvadratmeter er udført i de bedste materialer, og der er ikke sparet på noget.

Den består af to afdelinger. I den ene er der et master bedroom med panoramavinduer. Desuden er der to mindre soveværelser og to badeværelser, hvoraf det ene har vaskesøjle.

En mellemgang forbinder sove- og badeafdelingen med et stort opholdsrum med køkken, stue, udkigshems og adgang til udestue.

Overalt i huset er der kunst, for som værten Kim Møller-Kjær siger:

»Vi er et udstillingsvindue eller ambassadører for lokale kunstnere. Udstillingerne gavner dem, og det gavner os«.

Keramikeren Dorte Visby er rigt repræsenteret indendørs, mens en af Anders Friis’ store ørneskulpturer i sort svensk diabas – granit – står ude på en terrasse.

Kim Møller-Kjær er udlært kok og tjener og har bl.a. arbejdet på det berømmede Svinkløv Badehotel ved Jammerbugten.

Han er en typisk iværksætter, der elsker at sætte ting i gang.

Foruden Villaen på Bakken driver han Restaurant Villa Vest og Villa Vest Badehotel i Lønstrup. Desuden er han fritidslandmand.

»Jeg driver et nedlagt landbrug på 4 hektar inde midt i Rakkeby 12 kilometer sydøst for Lønstrup. Jeg er fascineret af det Morten Korchske landbrug, som overhovedet ikke er realistisk, men dyrker bl.a. urter og spiselige blomster til restauranten. Desuden har jeg 25 moderfår, som er naturplejere, og duroc-grise, der nyder livet udendørs på gården«.

Faciliteter og service: Durocgrisen havner på vores tallerken på Restaurant Villa Vest, som ligger 10 minutters gang fra Villaen på Bakken helt ud til Vesterhavet.

Når man køber et ophold i villaen, hører der nemlig en 5-retters menu i restauranten med i købet.

’Fuld skrue’ kalder restauranten det, hvis man tilkøber champagne, snacks, fem glas vin, vand, kaffe, sødt og avec, hvilket vil lægge 805 kroner ekstra på regningen. Men det er pengene værd.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mens solen går ned over Vesterhavet foran os, guffer vi begejstret en lille snack bestående af radiser og røget bacon, som dyppes i gedeost, i os.

Den næste snack består af radise og makrel, hvorefter vi sætter tænderne i forretterne – havtaske med kantareller og hybenrose efterfulgt af jomfruhummer med den asiatiske yuzu-citrusfrugt rørt ind i mayonnaise med purløgspulver ovenpå. Dertil en lille blomsterbuket, som kan spises.

Foto: LANGKILDE MORTEN/Morten Langkilde

Nu er solen nærmest blodrød og ved at forsvinde i havet, og durocgrisen kommer på bordet med blomkål og persillesauce til.

Dernæst følger en Kry råmælksost med glaskål, trøffel og reven hasselnød, inden det er tid til endnu en snack eller mellemret bestående af kammerjunker og koldskål.

Desserten er klassisk engelsk, Eton mess, med jordbær, marengs og vaniljestøv.

Til slut er der næsten ikke plads til kaffe og kager, men en brandy fra Skærsøgaard i landsbyen Dons ved Kolding hjælper småkagerne på vej.

Konklusion: En 5-retters middag plus 3-retters frokost eller 3-retters aftenmenu også i Restaurant Villa Vest samt morgenmad serveret i villaen er indregnet i villaprisen.

Priserne afhænger af ugedage, årstid og antal personer, som kan være fra to til seks. Weekendprisen fra fredag til søndag er per person i højsæsonen 3.195 kroner.

Morgenmaden har samme kvalitet som middagen og serveres af Lisbeth fra Villa Vest Badehotel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den består af postejer og pølser fra Kim Møller-Kjærs durocgrise, laks, yoghurt og oste. De fleste ting er lokalproduceret som marmeladen fra Hybengården i Vendsyssel.

Både morgenmaden, middagen i restauranten aftenen forinden og selve villaen har givet livsnyderne smagen af Nordjylland. Dyrt, men man får valuta for pengene.

Politiken var inviteret af Villa Vest.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Poul Husted eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden