Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Andreas Haubjerg (arkiv)
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SAS' piloter varsler konflikt fra 26. april

Piloter i Sverige, Norge og Danmark kan ikke blive enige med SAS og varsler konflikt fra 26. april.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forhandlinger mellem flyselskabet SAS og dets piloter er brudt sammen. Det har fået piloterne til at varsle konflikt fra 26. april, oplyser de i en pressemeddelelse.

De fire forskellige forbund, der repræsenterer piloterne i Danmark, Norge og Sverige, har forhandlet samlet i SAS Pilot Group.

Tidligere har SAS Pilot Group og SAS meldt om brud på forhandlingerne i Sverige og Norge, inden de sidste forhandlinger har fundet sted i Danmark.

Her er det heller ikke lykkes at finde en løsning, hvorfor der er varslet konflikt.

Ifølge piloterne er der blandt andet tale om uenigheder i forhold til arbejdstider. Det forklarer formanden i Dansk Pilotforening, René Arpe.

»Majoriteten af piloterne i SAS har ingen kontrol over, hvornår og hvor længe de skal arbejde«, siger han.

»Det eneste piloterne ofte ved om sin arbejdstid for næste måned er, at de kun har fri én weekend. I værste fald risikerer de at skulle arbejde syv weekender i træk. Dette er uholdbart«.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden