Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Allan Graubæk
Foto: Allan Graubæk

Mobilt. For mange er denne transportform den mest oplagte, når man skal køre USA's landeveje tynde.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan kører du i autocamper i USA til spotpris

I januar kan lejepriserne være nede på en fjerdedel af julipriserne.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Betal 2.000 kroner eller 8.700 kroner. I begge tilfælde får du en 25-fods (ca. 8 meter) autocamper - eller motorhomes som slagskibet også kendes som - en uge i Californien, USA. Forskellen er bare, at den lave pris gælder en uges leje i januar, og høje pris gælder i højsæsonen i juli.

En så ekstrem forskel i pris finder man ikke i de andre elementer, der indgår i en ferie i USA. Der er også sæsonudsving på priser på hotel, flybillet og udlejningsbil, men ikke så voldsomme som autocampere. Politiken har tjekket priser på leje af autocampere forskellige steder i USA i januar, og billedet er det samme i alle de valgte byer: Priserne i januar ligger under sommerniveau.

Der er færre mennesker, der holder ferie i januar. Derfor står de store autocampere hos udlejningsselskaberne og samler støv. Derfor prøver de tilsyneladende at skabe lidt omsætning ved at hamre priserne helt i bund.

Rasende billigt om vinteren

Den tendens bekræfter produktchef Birgitte Vraadal i rejsebureuaet FDM Travel.

»Det er rasende billigt om vinteren. Det er lidt forskelligt, hvilke typer af autocampere der er billigst. Det behøver ikke at være et spørgsmål om en stor eller en lille model. Det er snarere et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Det kan være en 19-fods (ca. 6 meter, red.) eller en 25-fods (ca. 8 meter, red.), der er billigst. Det er forskelligt på de enkelte destinationer rundt om i USA«.

Faktaboksen fortæller, hvad det koster at leje en 25-fods autocamper en uge i januar og en uge i juli, hvis man bestiller nu. Det kan kun blive dyrere af at vente, mener FDM Travel.

Hvor dyrt kan det blive for en uge i juli i Californien, hvis man bestiller i april-maj?

»Man kan godt risikere, at det er 50 procent dyrere, hvis man først bestiller til den tid. Eller at der er udsolgt«, siger Birgitte Vraadal.

For koldt nogle steder

Der er steder i USA, hvor turister ikke skal satse på at holde ferie om vinteren i en autocamper:

»Man skal ikke tage til Seattle og Boston, for der er det for koldt. Hvis man kører i områder, hvor det er hårdt frostvejr, hælder udlejningsfirmaerne frostvæske på vandtankene i autocamperne, og så kan man ikke bruge vandet til at drikke eller bade i. Så må man ind på en campingplads for at få vand«, siger Birgitte Vraadal.

Der er dog gode muligheder for at tage en autocamper på en vintertur i USA. Birgitte Vraadal fra FDM Travel kan let udpege det mest populære område for vinterturister:

»Det er Californien. Og til en vis grad Florida«.

Sværere at hente og aflevere

Der er væsentlig forskel på at leje bil og autocamper i USA. Bilen kan man afhente og aflevere igen i lufthavnen, men så simpelt er det ikke med en autocamper. Man skal have haft en overnatning i USA, inden man kan hente den bestilte autocamper.

Baggrunden for denne regel er, at det er godt at få lidt søvn, inden man skal bakse en 6-8 meter langt autocamper rundt i trafikken i amerikanske storbyer.

Den lejede autocamper står ikke og venter på turisten i lufthavnen. I Los Angeles har Cruise America, som FDM arbejder sammen med, deres udleveringsstation i bydelen Carson, som ligger ca. 20 kilometer fra lufthavnen. Så man skal regne på, hvordan man kommer derhen – og tilbage igen til lufthavnen, når autocamperen er afleveret.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden