FERIEFRED. Danmarks små øer er et oplagt sted at henlægge ferien, hvis du gerne vil ned i tempo.
Foto: Sammenslutningen af Danske Småøer

FERIEFRED. Danmarks små øer er et oplagt sted at henlægge ferien, hvis du gerne vil ned i tempo.

Ferie i Danmark

Østjyllands øer og perlen Anholt

Smuk natur, hyggelige landsbyer og en sommerferie helt nede i tempo. Turengårtil.dk guider dig til 27 af Danmarks småøer.

Ferie i Danmark

16. Masser af gratis aktiviteter

Ø: Endelave Størrelse: 13 km2 Antal beboere: 185 Færge: Sejler fra Snaptun ved Horsens Skal opleves for: Endelave er et godt eksempel på en af de øer, der har valgt at satse på turismen. Netop i år barsler øen med 'Aktiv ø-ferie på Endelave'-konceptet, hvor besøgende i uge 28, 29 og 30 kan deltage gratis i daglige aktiviter som sejlads og vandsport (optimistjolle, kajak, kano, surfing), ridning på islandske heste, fodboldskole og glasværksted. Du kan også campere på øen, besøge gårdbutikker og se øens berømte lægeurtehave. Se øens hjemmeside her.

Ø: Tunø
Størrelse: 3,5 km2
Antal beboere: 117
Færge: Sejler fra Hou på Jyllands østkyst
Skal opleves for: Hvis du gerne vil helt væk fra biler, så er Tunø stedet for dig. Her er nemlig bilfrit. Øen besøges flittigt af lystsejlere, der holder til i øens store lystbådehavn. For dem, der vil have oplevelser på landjorden er det muligt at få guidede ture på øen.
Se øens hjemmeside her.

18. Øen med en af Danmarks mindste kirker

Ø: Hjarnø
Størrelse: 3,2 km2
Antal beboere: 100
Færge: Sejler fra byen Snaptun
Skal opleves for: I Horsens fjord ligger Hjarnø, som man både kan besøge på en endagstur eller på en ferie. Den har en god campingplads og hytteudlejning. Når man besøger Hjarnø, bør man opleve Hjarnø Kirke, som er en af landets mindste.
Se øens hjemmeside her.

19. Ørken og sæler midt i Kattegat

Ø: Anholt
Størrelse: 22 km2
Antal beboere: 154
Færge: Sejler dagligt fra Grenaa i sommermånederne.
Skal opleves for: Anholt er uden tvivl turisme-darlingen i gruppen af danske småøer. Og det endda på trods af, at øen ligger midt i ude Kattegat, hvilket kræver en færgetur på næsten tre timer. På selve øen kan du opleve en helt enestående natur i form af den ørken, der optager en stor del af øens areal. Du kan også nyde udsigten fra Anholt Fyr eller være heldig at spotte sæler i vandet. 50.000 turister besøger Anholt hvert år.
Se øens hjemmeside her.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER

Side 5:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce