Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Niels Thye/Niels Thye
Foto: Niels Thye/Niels Thye

Danmark er dejlig, især om sommeren. Her er det Rubjerg Knude ved Vesterhavet.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her får du Danmarks bedste ferieoplevelser

Fra cykelture ved Vejle og Hvide Sande til byferie i Lønstrup og København. Se læsernes bud på gode oplevelser til dem, der vil holde sommerferie herhjemme.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cykelferie i København

Den ultimative måde at opleve København på er på cykel. København er en oplagt cykelby – den er flad, og man kan i ro og mag trille rundt til alt det, man gerne vil se. Det, der dog blev den største oplevelse, var alle de små ’sidespring’, som cykelturen også indbyder til: gamle gårde, små porte, stikveje, stier, cykelbroer osv. Oplevelser, der ikke kan nås med bil, bus eller på gåben.

En dag cyklede vi fra Frederiksberg gennem Søndermarken og ind i hele Carlsberg-området, videre til det gamle godsbaneterræn, hvor der ligger fine gamle huse i landlig idyl, inden man kommer ud til Fisketorvet og cykelbroen over til Islands Brygge. Derfra kan man igen køre i kolonihaveidyl ud over Amager, og via den kiksede Ørestad ud på Amager Fælled med Naturcenteret.

En anden dag kørte vi rundt i Kødbyen, omkring Øksnehallen og videre gennem centrum til Langelinie og Kastellet, købte billetter til Grønnegårdsteatret, når vi nu lige kom forbi, og vejret var godt. Stillede cyklerne op afd et træ i Kongens Have, lagde os i græsset og så på de andre, der også slikkede sol.

Cyklerne kom også op på bilen og blev kørt til Dyrehaven. Herfra cyklede vi i den skønneste natur langs Mølleåen over Rådvad til Brede og tilbage igen.

Ved Søerne kunne vi se, at der den dag havde været 9.000 andre cyklister før os, så vi var ikke alene om cykeloplevelsen!
Bente Larsen, Odder

LÆS ARTIKEL

Pak teltgrejet og sæt kursen mod Nordjylland, køb en bakke friske kantareller, når I nærmer jer en lille bod i en klitplantage. Stig ud af bilen længere oppe og føl det varme sand under fødderne og den friske havluft ved Svinkløv og glæd jer over Vesterhavets bølgebrus. Drik så kaffen med et stykke valnøddelagkage til i Svinkløv Badehotels sommerlige atmosfære.

Få teltet slået op på Svinkløv Campings kuperede terræn med mulighed for havudsigt eller skygge fra mange fyrretræer. Tag en slapper på luftmadrassen. Spis så de smørristede kantareller på brød til aftensmad. Slut aftenen af med en gåtur i klitterne på de mange små stier med bevoksning af enebær og marehalm og vidtstrakt uberørt natur.

Så er sommerferien skudt i gang.
Jeanette Thorseng

LÆS ARTIKEL

Hærvejen – Den danske camino

Hærvejen fra Padborg til Viborg er så fantastisk en oplevelse, at vi har vandret de 265 kilometer to somre i træk. Tænk, at lille Danmark kan være så smukt og uberørt! Historisk set er Hærvejen landets ældste landevej, men den er også et selvstændigt afsnit af pilgrimsruten fra Trondheim i nord til Santiago de Compostela i syd.

Anskaf et par gode vandrestøvler, en middelstor rygsæk og sæt gerne to uger af til projektet. Hver dag er du ude i den skønneste natur fra morgen til aften, selv den mest ydmyge pølsemad smager vidunderligt, og du sover som en baby på gårde, herberger, kroer ...

www.haervej.dk

Christian Møgeltoft, Gentofte

Aktiv ferie ved Vejle

Vi har netop været på pragtfuld cykeltur ved Vejle. Fra Vejle station cyklede vi cirka 6 kilometer langs kysten op til Munkebjerg Hotel – op på toppen af Munkebjerg. Her får man alt, hvad hjertet begærer, af skøn mad og drikke. Hertil nydes vidunderlig udsigt over fjorden, mens tankerne går til sydligere himmelstrøg.

Gå eller løb en tur i skoven, så du har appetit til den pragtfulde morgenmad, der lægger en god bund inden cykelturene i området. Der er mange valgmuligheder: for eksempel Bindeballestien i Vejle Ådal, Grejsdalen, ture langs Vejle Fjord, hvor der er badestrande med blå flag, eller ind til Vejle by, der byder på stort set alt, hvad hjertet kan begære af shopping, mad og kultur. Spis middag i Brasseriet i Torvehallerne – især hvis vejret er til indendørs ophold. Maden er udsøgt her, og betjeningen behagelig.

Når ferien er slut, kan det anbefales at cykle ad cykelruterne til Fredericia, hvorfra man kan tage toget hjem. Eller fortsæt over den gamle Lillebæltsbro til Middelfart, hvis man skal med toget videre østpå.

www.visitvejle.com

Helle Wenck

Smukke Lønstrup

Vi er bosat i Esbjerg, men kommer flere gange om året til Lønstrup i Nordjylland, for den lille smukke by og området omkring har have alt. Uanset hvordan man ønsker at bo på sin ferie, findes det i Lønstrup. Der er rig mulighed for at leje sommerhuse, der er dejlige campingpladser, hoteller og ferielejligheder.

Få kilometer fra Lønstrup ligger feriecentret Skallerup Klit, hvor der er mange muligheder for en aktiv eller afslappende ferie. Aktiv med forskellig sport, afslappende i det skønne Romulus wellnesscenter. Golf kan man spille på Vennebjerg Golfklubs udmærkede Pay and Play-bane få kilometer uden for Lønstrup by, mens Hjørring Golfklubs smukke baner kun ligger en lille halv times kørsel fra Lønstrup.

Lønstrup har gode muligheder for indkøb af dagligvarer, og flere steder i området sælgers grøntsager fra boder langs vejen. For eksempel ’Den grønne vogn’, som har et rigt udbud af sommerens grøntsager i en super kvalitet. Lønstrup by er desuden præget af, at mange kunsthåndværkere har deres værksted i byen, for eksempel glaspustere, smykkesmede og keramikere. Byen har også flere flotte gallerier med et stort udbud af kunst i mange stilarter.

Også med hensyn til spisesteder har den lille by mange tilbud. Burgere og pizzaer, café- og gourmetmad – alle behov kan dækkes her.

Naturen omkring Lønstrup har byder blandt andet på dejlige strande, specielle indlandsklitter og gode ruter, hvor man kan tage på cykelture. Vil man på længere ture, er Lønstrup ligeledes et rigtig godt udgangspunkt med 70 kilometer til Skagen, 70 kilometer til Aalborg og kun kortere ture til for eksempel Løkken, Hjørring og Hirtshals. Lønstrup er Nordjyllands hjerte.
Rie N. Søndergaard, Esbjerg

LÆS ARTIKEL

Cykelferie ved Hvide Sande

Vi sætter vores bil på Hvide Sandes Vandrerhjem og spænder cyklerne af. De skal være vores grønne guider de næste fem-seks dage.

På dag ét fører vores tohjulede os nordover gennem et velduftende hedelandskab med fuglestemmer, der symfonisk smukt glæder øregangen. Nørre Lyngvig fyr er et must med sin historie og vidunderlige udsyn. I Søndervig kan man igen se sandskulpturer – i år er de gigantiske og viser ’Romerriget og dets herskere’.

Andendagen går til Gammelsogn kirke og dens vidunderlige, barskt fortællende kalkmalerier. I den gamle skolestue ved siden af finder vi skolemesterens spanskrør liggende klar, mens lakduften fra de brune gulve fylder vores næsebor. Vi besøger Vedersø, Kaj Munks revir, hvorfra han revsede sine omgivelser. Og på vejen hjem byder den gamle strandfogedgård, Abelines Gård, os indenfor.

På dag tre hjuler vi sydover til Tipperne, der er præget af et frodigt liv med snepperne, klyderne og alle slags andefugle. Strandgaarden i Bork er et egnsmuseum, der med fine gamle fotos fortæller stedets historie. Jens Bjergs lille jagthytte yderst ude er bevaret. Her har han haft sit skytterefugium, men også modtaget smil fra en rundøjet kvinde, fortæller et gulnet foto på væggen. Og køjen er smal ...

Fiskeriets Hus i Hvide Sande fortæller på dag fire byens barske historie. Redningsvæsenet har der været rigeligt brug for med et voldsomt Vesterhav som nabo. Byens vejnavne fortæller om de mange skibsforlis, men også museets 36 akvarier er dybt interessante.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det er også herligt at sætte cyklerne og forsøge sig med en vandretur sydpå til Nymindegab. Strandengene med gøgeurt, havtorn og hvid kæruld overalt betager og beroliger. Og når man helt ud til stranden, kalder de solide bølger på svale til kroppen. Vi får sol, sand og salt i øjnene – den rene svir.

Hele området byder på bjerge af rolige cykelruter – CO2’en fortjener, at vi lader bilen stå.

www.hvidesande.dk

Finn Gunst, Brønshøj

Rømø og Sydjylland

Tag på en forlænget og luksuriøs weekendtur til Rømø ved Jyllands vestkyst: Nyd wellness på Rømø Golf & Wellness og den smukke udsigt ud over blandt andet golfbanerne eller lækre vandreture. Oplev historiske eksempler fra Anden Verdenskrig, de dejlige sandstrande eller en sejltur til Sild, en lille ø i Tyskland. Her er eksklusive butikker, nydelige restauranter og en masse natur.

Se også Vadehavet og Dybbøl Mølle og få taget et billede med én fod i Danmark og én i Tyskland. Eller besøg Hjemsted Oldtidspark, en gammel vikingeby, hvor man blandt andet kan deltage i aktiviteterne fra den tid.

Rømø Golf & Wellness
Hjemsted Oldtidspark

Sissel List

LÆS ARTIKEL

Fra Københavns storbyliv til Hvens ø-hygge

Den bedste ferie i Danmark er at opleve forskellen, når man tager fra det hektiske og herlige storbyliv i København til det fredelige og naturskønne Hven.

Der findes ikke en mere fantastisk storby end København, når solen smiler til de grønne parker med grillhygge overalt. København summer af smukke mennesker og stemning af sommer. Der er aktiviteter og arrangementer over hele byen, og man keder sig aldrig. København er for mit vedkommende indbegrebet af sommer!

Når man så har brug for en pause fra sightseeing og shopping, kan man tage til den lille svenske ø Hven, 1,5 time fra København. Her er strand, hygge og tandemcykler. Der findes et hav af småbitte specialforretninger, og øen oser af hygge. Om eftermiddagen sejler man retur (hvis ikke man tager en overnatning) og er tilbage til storbyens puls. Perfekt feriekombination efter min smag.
Charlotte Dons

LÆS ARTIKEL

Cykeltur på Fyn og sejlads om Sjælland

Den bedste ferie i Danmark er aktiv ferie, som findes i flere former.

1. Cykelferie
Cykelferie er for folk i alle aldre, det gælder bare om at tilpasse ruterne til dem, der deltager, og at finde egnede sovemuligheder. For mig er den bedste cykelferie rundt om Fyn. Her er en masse flot natur og adskillige forskellige ting at se og opleve undervejs for både store og små: en tur forbi Egeskov Slot, et smut i vandet, der altid er nær, eller et besøg i det historiske Odense.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvad angår overnatning, vil jeg anbefale at anskaffe sig dette års cykelcampingbogen ’Overnatning i det fri’, som giver mulighed for at overnatte i sit medbragte telt i folks baghaver. Det er samtidig en god måde at møde lokale på, som kan give en idé om, hvad man eventuelt også skal se, når man er på egnen. Hvis man ønsker ophold i større byer, kan man tage kontakt via CouchsSurfing.com og få en god nats søvn på en sofa et sted.

2. Sejlferie

Jeg sejlede for et par år siden med vikingeskib i fire uger rundt om Sjælland. Det var en unik og anderledes oplevelse, der helt klart kan anbefales til alle – på turen var både børn, unge, voksne og ældre. For at komme med på sådan en tur kræver det, at man melder sig ind i et vikingeskibsbådlaug; det kan gøres for en mindre sum. Derefter betales en pris per dag, som går til mad, man er fælles om at købe ind og tilberede om bord på båden. Timerne på båden fordrives med historiefortælling, socialt samvær, badning, læsning, ja praktisk talt alt, hvad man kan lave inden for bådens rammer. Om aftenen ligger man i havn, og måske har man en enkelt overliggerdag i interessante byer, som giver mulighed for at gå på besøg i lokalområdet. Lotte Winckelmann

LÆS ARTIKEL

Kender du til andre skønne områder eller spændende sommeroplevelser i Danmark, så kom med dit tip i kommentarfeltet herunder.

ingenting

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden