Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
tropebyen.dk
Foto: tropebyen.dk

PROJEKT. Hvis alt klapper, skal Tropebyen stå færdig i 2014.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stort tropeland skal ligge ved Storebæltsbroen

Vestsjælland satser på turismen i fremtiden med planer om nyt zoo.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis alt falder på plads, vil de 25.000 bilister, der dagligt passerer Storebæltsbroen, fra 2014 køre forbi det overdækkede jungleunivers, Tropebyen.

Projektet, som Slagelse Kommune står bag, skal ligge på en lille bakketop umiddelbart ved indkørslen til Storebæltsbroen, så den kan ses af bilisterne, der nærmer sig Sjælland. Og den placering er ikke nogen tilfældighed, fortæller Hans Prammann, der er formand for Fonden Tropebyen.

»Hele området mangler noget turistmæssigt, der kan trække folk til. Tropebyen skal være et vartegn, der med sin placering vil være indgangsporten til Sjælland«, siger Hans Prammann.

LÆS ARTIKEL

Indenfor er det planen, at de forventede 235.000 besøgende om året skal kunne opleve tropiske planter, vandfald og regnskovsdyr som jaguar, aber, fugle og piratfisk med mere. Og på den led lyder Tropebyen meget som det, man kan se, når man besøger Randers Regnskov.

Men det er Hans Prammann kun delvist enig i:

»Fælles for Tropebyen og Randers Regnskov er, at der er dyr og planter, men vi vil også have et stort fokus på etnografi og vil samarbejde meget med forskellige universiteter. Det skal ikke bare være dyr og planter - det skal også have noget kant, siger Hans Prammann.

Han nævner også Tropebyens arkitektur, energipolitik og formidlingsambitioner som noget helt unikt. Blandt andet kan man se simulerede jordskælv og vulkanudbrud.

Det endelige valg af arkitekt på projektet er ikke helt på plads. Det nuværende forslag (som kan ses på billedet herover) er tegnet af Søren Robert Lund, der også har tegnet kunstmuseet Arken.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden