Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
ATTRAKTION. Nyhavn er et populært besøgsmål for turister i Danmark. (Arkivfoto)
Foto: Per Sihlberg

ATTRAKTION. Nyhavn er et populært besøgsmål for turister i Danmark. (Arkivfoto)

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Turister har igen fået øjnene op for Danmark

Nye tal viser, at antal overnatninger i Danmark gik lidt frem i 2011.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Antallet af overnattende turister steg en anelse i 2011.

I alt blev det til cirka en million ekstra overnatninger - svarende til en stigning på tre procent på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrehjem. Sommerhusene stod i sig selv for en fremgang på en procent.

»Det er yderst positivt, at antallet af overnatninger er steget med godt en million ekstra«, siger Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

LÆS ARTIKEL

»Dermed er dansk turisme på vej tilbage på vækstsporet, selv om der stadig er et stykke vej til niveauet fra før krisen i 2008«, siger hun.

Desuden påpeger hun, at den danske turisme fortsat ikke for alvor har fat i de globale vækstrater på området.

Fremgangen i 2011 tilskriver hun blandt andet bedre rammevilkår for udlejere af feriehuse og mulighed for delvis lettelse af hotelmomsen.

Øget satsning

Det er dog stadig dyrt at være turist i Danmark, påpeger Mette Feifer, der gerne ser en øget satsning på vedvarende energi og energibesparelser, så det kan blive billigere at være turist herhjemme.

De nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hotellerne i 2011 fik en fremgang på otte procent i antal overnatninger, mens campingpladserne gik en procent tilbage.

Feriecentre kan melde om seks procent flere overnatninger, og vandrehjem fik en fremgang på fire procent. Til gengæld gik antallet af gæster i lystbådehavne tilbage med syv procent.

LÆS ARTIKEL

I sommerhusene var der på årsbasis tale om en fremgang på fem procent blandt danske gæster.

Til gengæld faldt antallet af besøgende fra Tyskland - hovedgruppen af overnattende turister i sommerhuse - med to procent. Også antallet af gæster fra Holland faldt, men det blev opvejet af flere gæster fra Sverige og især Norge.

Sommerhusbranchen kan dog glæde sig over, at der ved årets udgang var booket betydeligt flere uger end på samme tidspunkt sidste år.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden