Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Pitstop. Kaffebaren på Amager har god kaffe og morgenmad gemt lidt af vejen fra Amagerbrogades trafik.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdag og søndag på Amager

Cool kaffe, arkitekt-tour, gode fund på loppemarked og frokost i det fri. Læs her, hvad du skal opleve resten af weekenden på Amager.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdag på Amager

Kl. 10: Populær kaffebar Mediefolk, musikere og en minister sværmer om Kaffebaren på Amager. Før hun blev økonomi- og indenrigsminister, var hjørnecafeen et af Margrethe Vestagers (R) foretrukne steder i lokalområdet, men efter den nye titel er det ikke så ofte, hun bliver spottet her.

Kaffebaren kan være lidt svær at finde, dog ikke for de amagerkanske stamkunder, som der efterhånden er en hel del af. Ejeren Beate Bak har en veludviklet evne til at få gæsterne til at føle sig hjemme. Ja, og så serverer hun noget nær byens bedste latte for 30 kroner, hvilket er i den lavere ende i forhold til resten af byens kaffebarpriser.

Tag kaffe og en morgentallerken med yoghurt, croissant, bolle og juice med ud på græsset foran baren.

Kaffebaren på Amager, Æblestien 2.

LÆS ARTIKEL


Kl. 11: Lækkert brugt
Der var engang, hvor Holmbladsgade mest var kendt for brune værtshuse som Jaguaren, der efterhånden er eneste tilbageværende. Området er nemlig i de senere år blevet overtaget af børnefamilier og studerende, og i dag er gaden godt fyldt med små tøj- og interiørbutikker med både kendte mærker og nyere navne.

En af de nyeste tilføjelser til forretningslivet er Mødrehjælpens butik med genbrugstøj og legetøj til børn. Tøjet bliver doneret af lokale familier, det slidte og plettede bliver sorteret fra, mens resten bliver vasket og hængt til salg i butikken til spotpriser. Her er der stor chance for at finde næsten nye dragter, bluser og kjoler i kvalitetsmærker som Katvig, Molo og Hollys for langt under 100 kroner. Vær opmærksom på, at der er en overvægt af tøj til 0-5-årige.

Mødrehjælpen, Holmbladsgade 14.


Kl. 14: Loppehallen
Der lugter af støv og gamle møbler i Den Blå Hal, og det er med god grund. Hallen lægger gulv til et af Københavns største, faste loppemarkeder med porcelæn, malerier, nips, møbler og tøj.

Det er ikke sikkert, du finder et værdifuldt, overset klenodie, for markedet er velbesøgt, også af de mere professionelle skattejægere. Sørg for at have god tid til at kigge i alle hjørner af borde og kasser, og forøg dine chancer for at gøre et reelt kup.

Den Blå Hal, Ved Amagerbanen 9.

LÆS ARTIKEL


Kl. 16: Strandliv
Metroen og Amager Strandpark er to af de største gaver til storbyøen. Metroen har trukket byen tættere på, samtidig med at den har gjort stranden mere tilgængelig.

Amager Strandpark består af en aflang kunstig ø af sand, klitter og et stisystem. Tre broer forbinder øen med fastlandet, og de indre strande danner en børnevenlig lagune med et forholdsvist lavvandet bassin. Den ydre strand ud mod Øresund er ideel til store, legesyge vandhunde i alle aldre.

Fra strandkanten er der udsigt til det svenske atomkraftværk Barsebäck, der lukkede sin sidste reaktor samme år, som den nyindrettede Amager Strand åbnede stisystemer, udkigsposter og forbedrede toiletforhold i 2005. Udbygningen af området har givet København en levende strand, der ud over de oplagte badeaktiviteter bliver brugt til løb, surf og sejlads.

Til juni kommer der for alvor gang i de sportslige begivenheder, når der bliver lagt sand til blandt andet Alt for Damernes kvindeløb samt stævner i beach handball og beach volleyball.

Amager Strand,Amager Strandvej.


Kl. 19: Uden mad og drikke
Restauranten Madmanifesten er en lille lokal hemmelighed, placeret lidt nede ad en sidevej til Amagerbrogade, hvor de færreste tilfældigt kommer forbi.

Ejerne Helena Rørbo og hendes mand, Jan, har en passion for økologi og familielivet og har formået at koge de to ting sammen til et familievenligt spisested med plads til solister.

Det geniale er restaurantens børnevenlige tiltag som det lille toilet, der passer til små numser, og ikke mindst legerummet, der ligger i et lille værelse ind til restauranten. Når familiens yngste mister tålmodigheden med mor og far, der gerne vil slappe af og nyde den gode mad, er her en hel hule i to etager med bøger, legetøj og puder til mange timers leg i tryg nærhed af forældrene, men stadig afsides nok til ikke at forstyrre andre gæster.

Madmanifesten, Tyrolsgade 6.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kl. 21: Fest i biografen

Hans lille lillahed, Prince, har tydeligvis forelsket sig i koncertstedet i den gamle biograf på Amager. I hvert fald har han sidste og forrige år holdt en lille håndfuld efterfester i Amager Bio, hvor Prince selv og hans band har fortsat aftenernes koncerter til ud på de små timer.

Der er ikke stor sandsynlighed for, at netop Prince kigger forbi i de kommende måneder, men der er stadig god grund til at tage til koncert her. Salen er stor nok til at rumme knap 1.000 publikummer, men lille nok til, at stemningen er intim. Lyden er god, og fra balkonen over for scenen er der et skønt vue over publikum og band.

Amager Bio, Øresundsvej 6.

Søndag på Amager

Kl. 10: Vitaminer til hjernen
Når et forlag starter en café, er det naturligvis en bogcafé. Byens Forlag åbnede tidligere i år Byens Bogcafé i sejlhuset i Ørestad. Den luftige café er gemt godt af vejen for alle andre end de lokale, selv om den ligger blot en gade fra det velbesøgte indkøbscenter Field’s og metroen.

Her er højt til loftet, kaffe og kage, bøger til salg, læseklub og et lille uformelt bibliotek, hvor man kan tage eller aflevere en bog med en kort personlig anmeldelse på første side.

Byens Bogcafé, Edvard Thomsens Vej 47-49.


Kl. 12: Frokost i naturen
Ørestad blev for nogle år siden kritiseret for at være en død bydel. Siden er flere lejligheder blevet beboet, og der er åbnet cafeer og restauranter. Her får beboere og besøgende det bedste fra to verdener – storbyen og naturen. Fra altanerne kan beboerne se fænomenet sort sol, som Sønderjylland ellers nærmest har patent på herhjemme.

På kanten til Amager Fælled ligger 8tallet, det prisbelønnede, forvredne ottetalsformede lejlighedskompleks, der er skabt af Bjarke Ingells succesfulde arkitektstue, som står bag flere af Ørestads prisvindende arkitektoniske guldklumper.

I stueetagen ligger Cafe 8tallet, der ud over at servere mad i inspirerende omgivelser også trækker kendte navne på scenen til intime koncerter om aftenen. Senest har blandt andre Søs Fenger, Claus Hempler og Carl Quist Møller trådt op her.

Cafe 8tallet, Richard Mortensens Vej 81 A.

Kl. 14: Arkitektur-tour

Dansk Arkitektur Center tilbyder ture med en levende guide, men via deres hjemmeside kan du også hente en gratis elektronisk guide, en såkaldt podwalk, og et kort, inden du tager af sted. Med hovedtelefoner på bliver du ført gennem en af Københavns arkitektonisk mest interessante bydele netop nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS ARTIKEL

Du kan blandt andet høre landskabsarkitekten Jacob Kamps kritik af byrummet, arkitekt Kim Herfort Nielsen fra 3xNielsen fortælle om deres bygning Hotel Bella Sky, mens Kristina Adsersen fra Mutobia forklarer, hvordan de arbejder med at skabe liv og aktivitet i den nye by.

Vestamager station, Ørestads Boulevard 99. www.cphx.dk

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden