Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Morten Langkilde
Foto: Morten Langkilde

Oldtiden i landskabet. Kæmpehøjene ved Åstofte i Odsherred.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

100 oldtidsminder skal have en ansigtsløftning

Kulturstyrelsen står bag bedre adgangsforhold og bedre skiltning.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det danske landskab er spækket med oldtidsminder, men det er ikke altid lige let at kravle ind i en gravhøj eller finde resterne af et vikingeskib. Det gør Kulturstyrelsen nu noget ved. Fortidsminder i danmarkshistorien bliver ikke alene bedre vedligeholdt og restaureret, men får også bedre skiltning og adgangs- og parkeringsforhold.

Fire gravpladser på Sjælland, Lolland og i Nordjylland med spor af jernalderens fyrste- og kongeslægter samt vikingernes samhandel med folkeslag fra Rom til Asien er netop indviet. Dermed er 35 ud af 100 udvalgte oldtidssteder blevet lettere at opleve i kraft af Kulturstyrelsens projekt ’Danmarks Oldtid i Landskabet’. Projektleder Marianne Rasmussen Lindegaard fortæller, at ideen til projektet stammer fra en udstilling på Nationalmuseet.

»Da Nationalmuseet åbnede sin oldtidsudstilling, talte man meget om, at folk kunne komme ind og få historien på museet. Men vi vil gerne fortælle historien i landskabet, som er præget af mennesket gennem tiden«, siger Marianne Rasmussen Lindegaard.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden