DRAGESPAS. Det er gratis at besøge weekendens dragefestival på Fanø.
Foto: Ralf Dietrich

DRAGESPAS. Det er gratis at besøge weekendens dragefestival på Fanø.

Ferie i Danmark

Verdens største dragefestival indtager Danmark

5.000 drage-fans fra hele verden deltager i Fanø Internationale Dragefestival.

Ferie i Danmark

Frem til på søndag vil himlen over Fanøs berømte strande være plettet af drager i alle afskygninger.

For netop nu er den sydvestjyske ø centrum for verdens største dragefestival, der tiltrækker både amatører og professionelle drageflyvere fra hele verden.

I løbet af festivalen vil det være muligt at deltage i en lang række aktiviteter som for eksempel dragebygger-workshops, opvisninger af moderne og traditionelle drager, samt en drageauktion, hvis overskud går til et skoleprojekt i Latinamerika.

I forbindelse med dragefestivalen vil Fanø lancere ideen om et nyt vindsportcenter og medfølgende vidensbank på øen, der skal være med til at sikre historiske drager samt at udbrede og videreføre al kendt viden inden for læring og oplevelser med vind.

»Vi er glade for den store interesse, som festivalen oplever fra drage-entusiaster fra hele verden. Med etableringen af det nye internationale vindsportcenter håber vi at kunne udbrede kendskabet til drageflyvning og understrege Fanøs vigtige rolle inden for disciplinen, der netop er muliggjort af øens særlige beliggenhed i Vadehavet«, lyder det i en pressemeddelelse fra direktøren for Fanø Erhvervs- og Turistråd, Poul Therkelsen.

Festivalen er gratis at besøge.

FØLGTuren Går Til på Facebook

info@tgt.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce