Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Naturskønt. Anholt er en skøn plet på Danmarkskortet, mener en af Poltikens læsere.
Foto: PER FOLKVER/POLNATURE

Naturskønt. Anholt er en skøn plet på Danmarkskortet, mener en af Poltikens læsere.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er Danmarks dejligste ferieø

Anholt, Fur eller Mors - Læserne tipper om deres favoritter.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver uge beder vi læserne om tips til et emne. I sidste uge bad vi om tips til dejlige danske ferieøer - se læsernes tips her:

Øen, der har det hele Danmarks dejligste ø? Sjælland selvfølgelig. Her er alt: sandstrande, klitter, en af landets største skove, Gribskov, landets største sø, Arresø, masser af museer og teatre, storbyjungle med masser af skæve og sjove og farverige eksistenser, vidunderlige indvandrere, fis og ballade samt ro og stilhed. Sjælland har alt. Det er nemt at kommer til Sverige, der som bekendt er landfast med Asien. Sjælland er kosmopolitisk og provinsiel på samme tid. Sjælland er landets mest vidunderlige ø. Basta.

Augusta Christiansen, Vanløse

En perle i Limfjorden
Sagnet siger, at Mors blev skabt som en miniatureudgave af Danmark, så alle landskabstyper i Danmark skulle rummes her. Dramatiske Nordmors med stejle molerskrænter, hvor Hanklit er den kendteste, Feggeklit, hvor kong Fegge havde sin borg. Hamlet dræbte ham, og kong Fegges grav kan beses oppe i højderne – Shakespeare kendte ikke denne lokalitet og flyttede handlingen til det mere kendte Kronborg. Videre mod broen til Salling, hvor færgerne 'Pinen' og 'Plagen' tidligere sejlede. Broen er kendt fra halvtredskronesedlen. Jesperhus Blomster- og Forlystelsespark, videre forbi lyngbakker og bøgeskov og strandenge til det gamle romantiske Højriis Slot, hvor grevinden hver vinter udtænker nye krimihistorier til at sætte op med skuespillere og med gæsterne som detektiver.

Eva Søndergaard, Randers

LÆS ARTIKEL

Rekreation på Anholt
Ingen over, ingen ved siden af. Lige så snart man er landsat på Anholt begynder en rekreationsproces, der må opleves. Miljøet og naturen er i særklasse, stranden er uden sidestykke, og så er der en helt særegen stemning og følelse der ikke lader sig beskrive.

Flemming Pedersen, Glostrup

Samsø har det hele
Ferien på Samsø begynder, når du går om bord på færgen enten i Kalundborg eller i Hou ved Odder. Det mærkes på livet om bord, hvor lejrskoler, fritidssamsinger, fastboende og turister er i samme båd.

Samsø har kilometerlange sandstrande mod vest og øst, små landsbyer, hvor vejen bugter sig igennem, gode cykelstier fra syd til nord, hyggelige havne og økologiske landbrug, fem middelalderkirker og det formidable bakkelandskab mod nord med udsigt til både Sjælland og Jylland og de mindre øer rundt om Samsø.

Erik Norman Svendsen, Valby

LÆS ARTIKEL

I adelsdamens spor
Falster er en dejlig ø at cykle på. Her er lange flade strækninger med mindre bakker. På en af ruterne møder man færgestedet Grønsund, det smalleste sted mellem Falster og Møn, hvor Marie Grubbe, adelsdamen fra 1600-tallet, ernærede sig som færgekone. Ikke langt herfra ses mindestenen over Borrehuset, som var Marie Grubbes hjem. Et andet spændende sted at cykle til, er herregården Corselitze. Blicher digtede Marie Grubbe ind i dette herregårdsmiljø som lugekone.

Anna Marie Færch, Aalborg

Hummer, fiskedeller og salt
Læsø er langt ude i Kattegat, langt væk fra alfarvej, og øen er helt speciel. Det er en oplagt ø at holde cykelferie på – der er overskuelige afstande mellem de forskellige perler på øen, der er næsten ingen bakker, og landskabet skifter hele tiden.

Og så skal vi lige have alle perlerne: Dejlige jomfruhummere, Danmarks bedste fiskefrikadeller fra fiskehandleren, rideture på de dejlige islændere, wellness i den nedlagte kirke, fine gårdbutikker med specialiteter, som vi ikke finder andre steder, Saltsyderiet med en spændende historie. Og når man vender hjem med færgen, så har man bagagen fyldt med buketter med lyng, et stort bundt pors til snapsen, uldgarn til vinterens strikketøj og måske også en pose med kantareller.

Kirsten Degn, Herlev

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

På tur på Fur
Fur i Limfjorden. Det kuperede stykke med de to molerværker, Rødstenen med sagnet om, at den blev smidt af jætten. Kirken, der kom til at ligge på det flade stykke, for her græssede de to får. Bette Jensens Hyw med en fantastisk udsigt langt ud over Fur og Limfjorden. Pludselig køres forbi Verdens Ende. Man kan finde fossiler i molerlagene, og er der ikke nok at finde, så kan verdens ældste fossil ses på museet. Der kan købes friske grøntsager ved vejen og verdens bedste løg, hertil en øl fra Furs eget bryghus.

Hanna Vestenaa

Afslapning på Tunø

Tunø, beliggende midt mellem den jyske østkyst og Samsø, bebos af små 100 mennesker, er bilfri og dyrker og sælger fantastisk velsmagende aspargeskartofler og grøntsager. Der er en teltplads på øen, lige ned til stranden og dejligt badevand – her har vi holdt sommerferie med gode venner de sidste 12 år. Man skal bare være der og slappe af, og både børn, teenagere og voksne nyder det i stor stil.

Mads Bilstrup, Åbyhøj

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden