Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efterårets bedste gourmet-kroer

Tag på weekendophold på en dansk kro. Vi viser vej til syv kroer, der garanterer dig forkælelse, afslapning og mad i topklasse.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De danske kroer er en institution i dansk kultur på linje med Kongehuset og pølsevognen. Igennem tiderne har de givet husly til og serveret mad for de rejsende på tværs gennem landet, mens tusinder af konfirmationer, bryllupper og runde fødselsdage har fundet deres naturlige plads på kroerne over hele Danmark. Sådan er det stadig. Og variationen i kroernes udbud har heller aldrig været større. Fra stegte ål og sildemadder til wellness-ophold og weekendture med fokus på gastronomi.

Derfor er et kro-ophold et af de allerbedste bud på en miniferie i den kommende efterårsferie. Vi har samlet syv gode bud på kroer, hvor du kan opleve det bedste af Danmark i den smukkeste årstid. Vi begynder ved Præstø Fjord.

1. Fredensborg Store KroHvor: Fredensborg, Nordsjælland
I Nordsjælland opererer man også med forskellige temaophold på den lokale kro i Fredensborg. Der er både 'juleophold', 'golfophold', men også et 'romantisk ophold', hvor et kærestepar jo passende kan bruge en del af efterårsferien på at geare ned og gå ture i det smukke nærområde, hvor Esrum Sø måske er den største attraktion. Og så se hinanden lidt dybere i øjnene end normalt under middagen.
Prisidé: 1.330 kr. pr. person i dobbeltværelse med afternoon-tea bestående af små lækre sandwiches og kager, drink før middagen, tre-retters gourmetmenu og skandinavisk morgenkomplet. Læs mere om Fredensborg Store Kro her
Louisiana, Kronborg og meget mere - Se vores guide til Nordsjællands kulturoplevelser

Vil du hellere ned til Sydeuropas sidste sommersol? Se vores forslag her!


Hvad mener du?
Vi vil gerne have dine tips og gode råd. Er der kroer, du synes skal være på listen, så skriv din mening i kommentarsektionen herunder.

2. Munkebo Kro

Hvor: Munkebo på Fyn
Her er der tale om en kro, hvor det traditionelle kro-koncept taber pusten en anelse, fordi stedet er i den absolutte top, når det kommer til dansk gastronomi. Her får du en totaloplevelse, når retterne folder sig ud i Restaurant Anden, som spisestedet på Munkebo Kro hedder. Den blev kåret til Årets Restaurant i 2004.
Prisidé: 1.850 kr. pr. person i dobbeltværelse med et glas champagne som apéritif, fem-retters gourmetmenu med tilhørende vinmenu i Restaurant Anden, kaffe eller the med petits fours. Oplevelsen sluttes af dagen efter med hjemmelavet morgenmad i Kafferiet med udsigt over vandet. Læs mere om Munkebo Kro her

Eventyr, rygeost og hvaler - Se vores guide til Fyns kulturoplevelser her

3. Fjordkroen

Hvor: Præstø på Sydsjælland
'Perlen ved Præstø Fjord'. Sådan kalder folkene bag Fjordkroen nede ved Præstø på Sydsjælland deres kro. Og der er da også smukt på de kanter. Et område af Danmark, der lidt ufortjent er en smule overset ind i mellem. På Fjordkroen hersker det dansk/franske køkken, og man satser hårdt på friske råvarer fra torvet, og så vidt det er muligt også økologiske sager. Værelserne er udstyret med udsigt til både fladskærm og fjord.
Prisidé: 895 kr. pr. person i dobbeltværelse med kaffe og hjemmebagt tærte ved ankomst, tre retters aftenmenu og morgenbuffet. Læs mere om Fjordkroen her

LÆS OGSÅ: Klinter og kalkbrud på Sydsjælland

4. Kongensbro Kro

Hvor: Ans mellem Viborg og Århus
Lige siden 1683 har du kunnet besøge kroen ved Gudenåen på hovedvejen mellem Viborg og Århus. Kongensbro Kro hedder den, og den er værd at besøge for både den fabelagtige natur, der omkranser Gudenåen, som i øvrigt løber i kroens baghave, og så for maden, der efter kropersonalets egen mening er så god, at frikadellerne er nogle, man taler om uden for landets grænser.
Prisidé: 855 kr. pr. person i dobbeltværelse med eftermiddagskaffe og kage, tre-retters luksusmenu og morgencomplet. Læs mere om Kongensbro Kro her

Bakker, beat og eventyr - Se vores guide til Østjyllands kulturoplevelser

Vil du hellere ned til Sydeuropas sidste sommersol? Se vores forslag her!


Hvad mener du?
Vi vil gerne have dine tips og gode råd. Er der kroer, du synes skal være på listen, så skriv din mening i kommentarsektionen herunder.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

5. Montra Nilles KroHvor: Sabro uden for Århus
I augustnummeret af magasinet Smag & Behag blev Montra Nilles Kro betegnet som en "overset perle i den danske kroverden". Blandt andet er morgenmaden på stedet en decideret oplevelse i sig selv, og magasinet konkluderer, at man som gæst virkelig får noget for pengene på Montra Nilles Kro
Prisidé: 1.300 kr. pr. person for weekend-gourmetophold med to overnatninger i dobbeltværelse og to-retters menu fredag, morgen-brunchbuffet lørdag, fire-retters Chefs Table menu efterfulgt af kaffe/the med sødt lørdag aften og morgen-brunchbuffet søndag morgen. Læs mere om Montra Nilles Kro her

Jyllands kulturelle kraftværk - Se vores guide til Århus' seværdigheder

6. Sdr. Bjert Kro

Hvor: Gl. Bjert på Stenderup-halvøen syv kilometer km fra Kolding
Sdr. Bjert Kro er en af de kroer, der kan byde på et decideret wellness-ophold. På kroen har man nemlig indrettet Dronning Dorotheas Badstue, hvor du kan få en lang række forskellige behandlinger. Kroen byder i øvrigt også på ølsmagnings- og gourmetophold.
Prisidé: 1.045 kr. pr. person for en overnatning i dobbeltværelse med tre-retters menu og en valgfri wellness-behandling i form af zoneterapi, thermospa, body saltscrub med urter, massage, indian head massage eller hydrospamassage. I får også en morgenbuffet med i prisen. Læs mere om Sdr. Bjert Kro her

LÆS OGSÅ:

7. Weis Stue

Hvor: Ribe
Det bliver næppe mere kro-autentisk end på Weis Stue. Huset er bygget i bindingsværk og har ligget på torvet i Ribe siden 1600-tallet. Indenfor kan du opleve det oprindelige interiør fra 1704, ligesom huset er vind og skævt. Du får gængs dansk kromad til rimelige priser og en udsigt til byens torv og mylder i gaden.
Prisidé: En overnatning koster 600 kr. i dobbeltværelse. Tre-retters menu i restauranten fås for 285 kr. For morgenmad henvises gæsterne til Rådhus Conditoriet 150 meter fra Weis Stue. Læs mere om Weis Stue her

LÆS OGSÅ:

Vil du hellere ned til Sydeuropas sidste sommersol? Se vores forslag her!

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvad mener du?

Vi vil gerne have dine tips og gode råd. Er der kroer, du synes skal være på listen, så skriv din mening i kommentarsektionen herunder.


Udforsk vores guides: Restauranter, seværdigheder, caféer og barer
Storby:Rom, Lissabon, Berlin, Århus, Toscana, Firenze, Se flere
Sol & strand:Gran Canaria,Costa Brava, Cypern, Mallorca, Algarve

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden