En tur i Marselisborg Dyrehave byder på masser af anemoner. Foto: Visitdenmark

En tur i Marselisborg Dyrehave byder på masser af anemoner. Foto: Visitdenmark

Ferie i Danmark

10 gratis oplevelser i Danmark

Hold bededagsferien i Danmark uden at bruge en krone. Her er inspiration til 10 sjove ting for hele familien.

Ferie i Danmark

Er tegnebogen lidt slap og slunken, eller vil I bare gerne gemme pengene til sommerferien? Der er masser at ting at lave med familien her i bededagsferien uden det koster en krone. I kan for eksempel komme på skattejagt, besøge Danmarks bedste museer, opleve naturfænomener og meget mere. Læs med her og få 10 gode oplevelser og inspiration til ferien.

Jylland

1. Klithusegården, Skallerup Klit

Tæt på Hjørring ligger Klithusegåren, som er et besøg værd, hvis man har mindre børn. Klithusegårdem er en hyggelig bondegård, som de så ud i 1950'erne. Der er masser af beboere på gården, dådyr, heste, kaniner, høns og køer. De skal selvfølgelig have mad en gang imellem, og det kan man få lov at hjælpe med. Er man interesseret i landbrug, er der tekst og billeder i laden, der viser landbrugets udvikling op til i dag. Bliver man sulten, kan man købe snobrødsdej og dej til pandekager i køkkenet.

Hvor: Klithusegård. Klithusevej 116, 9800 HjørringKlithusevej 116, 9800 Hjørring. Tlf.: 3070 5423
Læs mere her

Ål, gourmetmad og fransk køkken – Fem restauranter i Nordjylland

2. Kalø Slotsruin

På Djursland lå der engang et kongeligt slot, som blev bygget tilbage i 1313 efter ordre fra Kong Erik Menved. I dag står kun en ruin tilbage på øen Kalø Vig. For at komme derud skal man gå over en kunstige dæmning, som er 500 meter lang. Slottet blev i sin tid bygget som magtbase for denne del af Danmark. Senere hen blev det bl.a. brugt som statsfængsel og siden slutningen af 1600-tallet har det stået forladt og er blevet en ruin. Turen til og omkring Kalø ruin er et besøg værd, og udsigten til bugten er fantastisk.

Hvor: Kalø Slotsruin, Rønde
Læs mere her

Bakker, beat og eventyr - se vores guide til Østjylland her

3. Dyrehaven i Århus

I den smukke bøgeskov tæt ved stranden møder man dådyr og sikavildt, der er så vant til at blive fodret med æbler og gulerødder, at de ofte selv nærmer sig. Længere nede ad bakken går små stribede vildsvineunger rundt sammen med deres muskuløse forældre og roder med snuderne i mudderet bag indhegningen, hvor man tit har størst chance for at se dem i skovbrynet få meter fra asfaltvejen udenfor selve haven. Dyrehaven er genial for børnefamilier eller par på romantisk slentretur. Der er gratis adgang til haven.

Hvor: Dyrehaven. Ørneredevej, Marselisborgskoven, Bus 19.
Åbningstider: Dagligt fra kl. 8 til solnedgang.
Læs mere her

Design, genbrug og torvemarked – Århus' bedste shopping

4. På skattejagt i Odder

Det kan være svært at lokke ungerne væk fra computer, tv og legetøj og på gåtur i naturen. Men i Odder kan man tage på skattejagt samtidig med, at man nyder naturen ved Hou. VisitOdder udlåner en gps gratis mod et mindre depositum, og så er man ellers klar til skattejagt omkring Hou. Ruten er hemmelig, og man skal finde en række punkter, som er indkodet i gps'en. Når man når til en post, skal man besvare et spørgsmål om området. Turen er 2,5 km lang og dermed også til at klare for de mindre.

Hvor: Odder Turistbureau, Banegårdsgade 3, 8300 Odder. Tlf.: 86 54 26 00. Læs mere her

Elvis og 90 meter stort verdenskort – Det skal du opleve i Østjylland

5. Esbjerg Museum

Befinder man sig i Vestjylland, er Esbjerg Museum et besøg værd. Af faste udstillinger er bl.a Esbjergudstillingen, som er et billede af byen, som den så ud mellem 1900 og 1950. Er man interesseret i tiden forinden, kan man opleve Oldtidsudstillingen, som består af mange fund, som arkæologer har fundet på egnen. Besøger man museet om onsdagen, er der gratis indgang.
Hvor: Esbjerg Museum, Torvegade 45, 67 00 Esbjerg. Tlf.: 76 16 39 39
Åbningstider: 10-16 hver dag.
Læs mere her

LÆS OGSÅ:

6. Sort sol i Sønderjylland

Oplev et ægte naturfænomen – helt gratis. Sort sol er et fænomen, man kan opleve hvert forår og efterår, når stærene samler sig for at trække og forlade landet. Det sker flere steder, men flest samler sig i det sydlige Jylland, fordi de her kan finde meget mad. Der kan være op til en mio. stære i en flok, og når de går ned mod jorden om aftenen, tegner de et spektakulært mønster på himlen, heraf navnet sort sol.
Hvor: Flere steder i Sønderjylland
Læs mere her

LÆS OGSÅ:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fyn

7. Brandts Klædefabrik

Hvis man stopper op og lytter godt efter, kan man nærmest stadig høre de sydende farvekar og klaprende væve i lokalerne på Kunsthallen Brandts. For gennem mere end 100 år var lokalerne fyldt med travle vævere og store maskiner, indtil fabrikken lukkede i 1977. Et par år senere overtog to jyske købmænd, og de stod bag den omfattende renovering af området, som skabte et unikt og exceptionelt kulturcenter, som i dag huser Danmarks Mediemuseum, Museet for Fotokunst og Kunsthallen Brandts. Et fascinerende visuelt univers, som byder på skiftende udstillinger. Bliv inspireret til bededagsferien og besøg klædefabrikken torsdag mellem 17 og 21 - her kan man nemlig komme gratis ind og se alle udstillinger.

Hvor: Brandts Klædefabrik. Brandts Torv 1, 5000 Odense C. Tlf.: 65 20 70 10
Åbningstider: Tirs-søn: 10-17. Tors: 12-21. Mandag lukket.
Læs mere her

Sushi og gourmet – Få fem af Odenses bedste restauranter her

Sjælland

8. Ny Carlsberg Glyptotek

Dansk kunstmuseum af internationale dimensioner. Det er stiftet af hele Danmarks brygger, Carl Jacobsen, deraf museets navn. (Glyptotek betyder skulptursamling). Kunstmuseet, som ligger i hjertet af København, har Nordeuropas største samling af antik kunst fra Middelhavets gamle kulturer, fransk og dansk kunst fra bl.a impressionisme og postimpressionisme samt dansk guldalder. Man må endelig ikke snyde sig selv for et besøg i Vinterhaven og de delikate kager i museets cafe. Benyt f.eks bededagsferiens sidste dag, søndag, til et besøg på musset. Der er nemlig gratis adgang.

Hvor: Ny Carlsberg Glyptotek. Dantes Plads 7, 556 København V. Tlf.: Tlf.: 33 41 81 41.
Åbningstider: Dagligt 11-17. Mandag lukket.
Læs mere her

Cocktails, vinyl og herreværelse – De bedste steder at gå ud i København

9. Gentofte Brandmuseum

Har du taget nogle ekstra fridage i forbindelse med bededagsferien, kan du passende undersøge, hvordan en original brandstation fra 1909 ser ud? Onsdage mellem 10 og 14 er der nemlig gratis adgang på Brandmuseet i Gentofte nord for København. Kom helt tæt på alt det, der er nødvendigt at have, når man skal rykke ud til ildebrand. I gamle dage satte brandmændene en svamp med eddike op foran næse og mund, når de gik ind i brændende huse for at beskytte sig imod den farlige røg. Man kan se disse svampe, røgmasker, beskyttelsesdragter til håndkraftssprøjter, de gamle fine brandbiler og meget mere. Museet udstiller bl.a. Nordeuropas ældste danskbyggede automobilsprøjte fra 1919.
Hvor: Gentofte Brandmuseum. Hellerupvej 5B, 2900 Hellerup.
Åbningstider: onsdag 10-14.
Læs mere her

Fisk, udfordrende legeplads og små lam – Her er fem oplevelser med børn

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

10. Frilandsmuseet

Lammene springer kåde over græsset, og gartneren tager imod og viser rundt blandt årstidens særlige attraktioner i haven. I skoleferierne gør folk i historiske bondedragter fortiden levende på det cirka 35 hektar store areal fuld af spændende aktiviteter. Man kan frit gå ind og ud af huse, der står, som de så ud for op til 300 år siden. Hele landet er repræsenteret og et par nære nabolande. Husene er taget ned og bygget op igen sten for sten og med stor umage – der lugter endda som dengang. I 2006 blev der gratis adgang til flere af Nationalmuseets mange afdelinger – blandt andet Frilandsmuseet.

Hvor: Frilandsmuseet. Kongevejen 100, 2800 Kgs. Lyngby Tlf.: (sommer) 33 47 38 55, (vinter) 33 13 44 11
Åbningstider: Tirs-søn: 10-17. Mandag lukket.
Læs mere her

Udforsk vores guides: Restauranter, seværdigheder, caféer og barer
Storby:Rom, Lissabon, Berlin, Århus, Toscana, Firenze, Se flere
Sol & strand:Gran Canaria,Costa Brava, Cypern, Mallorca, Algarve

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce