Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
UNGE. Du finder isbjørnen Siku i Skandinavisk Dyrepark på Djursland.
Foto: Søren Koch/Hilmer & Kock Nature Photography

UNGE. Du finder isbjørnen Siku i Skandinavisk Dyrepark på Djursland.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kær isbjørneunge og kæmpe- kænguru: Besøg 10 jyske dyreparker i efterårsferien

Jylland bugner af zoologiske haver, hvor eksotiske dyrearter blander sig med helt almindelige, danske klappedyr for de mindste.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Familiehygge har høj prioritet for de fleste, når en hel uge med skolefri skal udfyldes over hele Danmark i uge 42.

En af de mere populære familieaktiviteter i efterårsferien er at tage i zoologiske haver og dyreparker, der alle er i højeste beredskab i uge 42 med forlængede åbningstider og specialprogrammer for både børn og voksne.

Særligt i Jylland er dyrene klar til at tage imod de mange besøgende familier, hvor ikke mindre end 14 deciderede dyreparker ligger fordelt ud over hele det jyske kontinent med masser af sjove, overraskende og legesyge dyr i alle former og farver.

Løveparken i Givskud og Randers Regnskov hører til blandt de mest kendte, men faktisk findes der en lang række mindre kendte dyreparker, som med en kombination af eksotiske arter og almindelige, danske klappedyr særligt henvender sig til familier med små børn.

Turengårtil.dk har udarbejdet en særlig jysk ZOO-rute, der guider dig til de mindre kendte dyreparker, fra Blåvand i vest til Lintrup i syd og Ålbæk, lige syd for Frederikshavn, i Nord.

De ti dyreparker er turengårtil.dk’s bud på en spændende efterårsferie i Jylland, men i faktaboksen finder du desuden en oversigt over landsdelens andre kendte dyreparker. Medtaget er ikke fugleparker og akvarier.

Blåvand Zoo, Blåvand

Første stop på ZOO-ruten er Danmarks vestligste, zoologiske have i Blåvand nord for Esbjerg.

Her findes mere end 400 dyr, og man kan blandt andet se aber, strudse og zebraer og masser af flotte kattedyr, ligesom Blåvand Zoo som det eneste sted i Danmark kan præsentere den røde kæmpekænguru og den hvide løve.

For de mindste er der søde klappegrise, marsvin og kaniner, ligesom parkens legeplads er blevet udvidet. Man kan også få en ridetur på verdens største hesterace, shirehesten.

Blåvand Zoo, åbent alle dage i efterårsferien fra 10-18. Pris: Voksne 100 kroner, børn 50 kroner og børn under 3 år gratis.

Safari Zoo Park, Lintrup

Hele 70 dyrearter bor i denne flotte, men noget oversete dyrepark i Lintrup, nordøst for Ribe. Stedet har en falkonértjeneste, hvor der i efterårsferien vil være opvisninger med falkonerens flotte fugle.

I Safari Zoo Park kan du desuden opleve tapir, dingo, serval, næsebjørn, surikat, bævere, anakonda og pythonslanger og meget mere. Af spændende aktiviteter kan nævnes fodring af prærieugle-unger, hvis man vælger at komme i en weekend. For de mindste er flere store legepladser.

Safari Zoo Park, åbent alle dage i efterårsferien fra 10-17. Pris: Voksne 95 kroner, børn fra 3-11 år 50 kroner. Børn under 3 år gratis.

Enghave Dyre- og Naturparkpark, Brørup

I den lille dyrepark ved Esbjerg, der særligt henvender sig til børnefamilier, er der mulighed for at gå en tur med næsebjørnen Laurits eller ride på kamelen Hank. Eller hvad med at se den hvide kænguru Snowflake?

For de mindste har Enghave Naturpark en stor klappestald, hvor man kan nusse med kaniner og marsvin, klappe gederne, fodre de søde vaskebjørne eller nappe en ponyridetur i den 70.000 kvm store naturpark.

Der er også to fiskesøer og mulighed for at spille fodboldgolf, ligesom der kan hoppes løs på de store hoppepuder, leges på legepladsen og grilles på det overdækkede grillområde.

Enghave Dyre- og Naturpark, åbent alle dage i efterårsferien fra 10-17. Pris: Voksen 80 kroner. Børn 50 kroner. Børn under 3 år gratis entré

Skærup Zoo, Børkop

En stor legeplads med klappedyr er samlet i centrum af Skærup Zoo, og i efterårsferien er der fodring af de børnevenlige dyr tre gange dagligt. For de mindste er der også ponyridning og ansigtsmaling, mens stedets skolestue fra 15.-21. oktober vil være fyldt med slanger og kryb, som man kan holde og fodre.

Blandt de mere eksotiske dyr kan Skærup Zoo præsentere aguti-gnavere, hue-aber, en ozelot og en arabisk vildkat, de smukke jaguarer Carlos og Caro, ligesom dyreparken fra den nuttede afdeling kan præsentere dyrebørn fra alpacaer og silkeaber.

Som noget helt ekstraordinært har Skærup Zoo en bjerg anoa fra Indonesien, der er udrydningstruet, og i dag kun lever i to dyreparker i Europa, hvoraf Skærup Zoo er den ene.

Skæreup Zoo, Åbent alle dage i efterårsferien fra 10-17. Pris: Voksne 80 kroner. Børn 40 kroner.

Munkholm Zoo, Balle

Denne dyrepark på Djursland blev landskendt, da den i sommeren 2012 kunne præsentere en yderst sjælden og utrolig sød albino-kænguru-unge.

Udover denne har Munkholm Zoo omkring 400 dyr fra hele verden fordelt på 90 arter, hvor der udover blandt andet præriehunde også er masser af kæle- og klappedyr for de mindste, ligesom dyrepasserne flere gange dagligt giver børn mulighed for at komme tæt på de mere eksotiske dyr.

Man kan også få taget sit billeder sammen med dyrene, få en ridetur på en pony eller være med til at fodre rovdyrene.

Munkholm Zoo, åbent alle dage i efterårsferien fra 10-17. Pris: Voksne 95 kroner. Børn mellem 2 og 14 år 55 kroner. Børn under 2 år gratis.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ree Park, Ebeltoft

Se de mange dyreunger fra ulve, bjørne løver med mere og få malet dit ansigt som et farligt dyr. Det er blot nogle af de mange efterårsaktiviteter, der er at finde i Ree Park i Ebeltoft.

Du kan også tage familien med ud i jeep og køre en tur med egen guide på Afrikas Savanne og få masser af info om elefanter, antiloper, giraffer med mere, ligesom der hver dag er fodring af løver, geparder, bjørne og ulve, som er meget spændende at overvære.

For de mindste tilbyder Ree Park både en stor, afrikansk legeplads og en westernlegeplads, og flere steder i parken er der klappedyr i form af svenske minigrise, geder, æsler med mere.

Ree Park, Åbent hver dag i efterårsferien fra 10-17. Pris: Voksen 150 kroner. Børn 85 kroner. Børn under tre år gratis entré.

Skandinavisk Dyrepark, Rønde

Besøg dyreparkens fantastiske bjørneanlæg, hvor især isbjørneungen Siku har giver Skandinavisk Dyrepark masser af opmærksomhed. Dagen igennem i efterårsferien er der fodringer af ulve, brune bjørne og isbjørne og en særlig efterårsquiz med præmier til alle børn, ligesom det også er muligt at sige hej til 50.000 år gamle mammut-skelet, Manse.

Skandinavisk Dyrepark har i alt 300 dyr fordelt over et kæmpeområde på 450.000 kvm, hvor særligt anlæggene til brune bjørne, isbjørne og ulve er blandt verdens største og bedste. Det er også muligt at købe specialfoder til fodring af rensdyr, geder og dådyr og se nærmere på spændende dyr som polarræve, elge, moskusokser og meget meget mere.

Skandinavisk Dyrepark, åbent alle dage i efterårsferien fra 10-17. Pris: Gratis entré for børn mellem 3 og 11 år i følgeskab med voksne. Ellers er prisen 165 kroner for voksne og 95 for børn. Børn under 2 år er gratis.

Hobro Mini Zoo, Hobro

Kram et marsvin, kæl med en ged og nus med den blødeste kanin. Dette er bare nogle af mulighederne i Hobro Mini Zoo, hvor der også findes hængebugsvin, lamaer, næsebjørne, ræve, emuer med mere og masser af legeplads til de mindste.

Hobro Mini Zoo, åbent alle dage i efterårsferien fra 10-18. Pris: Voksne 50 kroner. Børn fra 2-14 år 30 kroner. Børn under 2 år gratis.

Fun Park, Hirtshals

Har du set en sumpbæver? Eller en uldgris eller en vaskebjørn? Så bør hele familien besøge Fun Park ved Hirtshals på denne næstsidste dag af den jyske ZOO-rute. Udover masser af eksotiske dyr er der ansigtsmaling og masser af legeaktiviteter som minigolf, luftbøsse- og bueskydning for børnene.

Dyreparken har også et stort indianerland med blandt andet øksekast, mad over bål og lassokastning

Fun Park, åbent alle dage i efterårsferien fra 10-18. Pris: Voksen 60 kroner. Børn 50 kroner. Børn under 2 år gratis. Fredag gratis for bedsteforældre i selskab med børn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Farm Fun, Ålbæk

Man kalder Farm Fun i Ålbæk for Nordjyllands bedste legeplads. Og noget kan der være om snakken, for voksne kan slappe af her, mens de mange børn, der altid er i efterårsferien, kan løbe rundt og lege med hinanden, fordi parkens område ikke er så stort.

Udover legeområdet har Farm Fun omkring 500 dyr med alt lige fra nuttede lamaer til vaskebjørne, hjorte og grise. Mange af dyrene må børn lege med, ligesom det er muligt at få en traktortur på en høvogn eller en tur på pony.

Farm Fun tilbyder også spændende muligheder for overnatning i parken mellem dyrene, hvor man kan lege en pælehytte i en trætop.

Farm Fun, åbent alle dage i efterårsferien fra 10-17. Pris: Voksen 75 kroner. Børn fra 2-14 år 65 kroner.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden