Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hvis bare vejret er godt, er ferie i Danmark skønt. Her er tips til nogle alternative oplevelser for hele familien.
Foto: Niclas Jessen /Niclas Jessen, Visit Denmark

Hvis bare vejret er godt, er ferie i Danmark skønt. Her er tips til nogle alternative oplevelser for hele familien.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opdag Danmarks ukendte hjørner

Sommeren er skudt i gang herhjemme med temperaturer over 30 grader. Vi guider dig til Danmarks gemte og mindre kendte steder, hvor du kan gå på opdagelse.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sommeren har gjort sit indtog, og selvom ferien foregår herhjemme, er der bestemt ingen grund til at kede sig. For der er nemlig masser af spændende og alternative oplevelser rundt om i Danmark. Og mange af dem koster ingenting.

Vi har været en tur rundt om i landet, på øer og i storbyer og viser vej til nogle af de meget oversete og de mindre kendte – men ikke mindre spændende – sider af Jylland, Fyn, Sjælland, Bornholm og Lolland-Falster. Vi starter på Amager.

Københavnsområdet

Pinseskoven – Det vilde Amager En kronhjort blokerer stien, en ko kigger nysgerrigt på dig, og en tudse påkalder sig opmærksomhed, mens den studerer dig i frøperspektiv. Her er også harer, fasaner, heste og hestepiger samt et utal af vadefugle, som man kan se fra Fugletårnet tæt ved. Danmarks største birkeskov, hedder Pinseskoven og ligger på Kalvebod Fælled - et stort inddæmmet og fredet område på det vestlige Amager og blot en kort køretur fra Rådhuspladsen. Kan man ikke få nok af at være ét med naturen, er der mulighed for gratis overnatning og benyttelse af bålplads ved Pinseskovens Shelter.

Besøg fem af Københavns bedste danske restauranter

Nokken – Alternativ bykultur
Københavns gamle klondike-område Nokken er et miks af anarkistisk fristad og småborgerlig kolonihave. Miljøet opstod i 1930’erne, da en række fiskere bosatte sig ved vandet. Nokken er i dag et levende museum for alternativ bykultur. Haveforeningerne Nokken og Lille Nok er kilet ind mellem Lossepladsvej og Nokken Strandvej og udgør en mosaik af huse med overraskende konstruktioner, spændende forhaver og sigende navne som for eksempel ”Hold ud”. Helt for enden af Nokken Strandvej er en stor høj med til at afskærme Nokken fra de tordnende lastvognstog på Vejlands Allé. Bevæger man sig herop, er der flot udsigt til Ørestaden, Sluseholmen, Avedøreværket og byggematadorernes milliardbyggerier rundt om havneløbet.

Hvordan: Følg Islands Brygge forbi Frøsiloen og Bryggebroen.

Shop-amok i København

Cirkusmuseet i Hvidovre – Nordeuropas største
Her er tusindvis af sjove billeder, kulørte plakater, lokkende cirkusprogrammer, flippede kostumer, magiske rekvisitter og mange sture, sture numre. Cirkusmuseet i Hvidovre er med mere end 110.000 forskellige finurlige gøglergenstande Nordeuropas største af sin art, men samtidig et af de mest oversete – og mindst besøgte i Danmark. Langt størstedelen af genstandene stammer fra Ølund Barlys samling. Barley var, foruden at være en gudbenådet jonglør, også en uhelbredelig samler.

Hvordan: Museet ligger i den gamle kommandantbygning i Avedørelejren, der ligger ud til Avedøre Tværvej. Tag S-tog A eller A+ til Avedøre station, der ligger 15 min. gang fra museet, eller bus 1A, 65E eller 133.

Sjælland

Tyrkisk bad i Holbæk
De døde hudceller skrubbes væk med en kese, kroppen bliver sæbet ind med fed, tyrkisk lanolinsæbe, og knoglerne siger knæk og lægges i de rette folder. Oplev tyrkisk bad i Danmark – helt præcis i Holbæk med udsigt over Holbæk Fjord. Foruden hamam er her også marmorbeklædt dampbad, saunatønde, udendørs trækar, svalerum og gode sommertilbud.

Hvordan: Kalundborgvej 54H, 4300 Holbæk - tlf.: 59 40 08 68. Læs mere om åbningstider mm. på www.sidesporet.dk

Nordsjællands bedste oplevelser – Se dem her

Bornholm

Østre Sømark - Bornholms hemmelige strand
Bornholm har mere sol end andre steder i Danmark, og nogle af landets bedste og mest populære strande ligger her ved Østersøen. Men der findes andre steder at boltre sig på end Sandvig og Dueodde. Prøv nabostranden Østre Sømark, hvor sandet er grovere, vandet dybere, og hvor fraværet af iskiosker, folk der spiller frisbeen, stangtennis og badefodbold gør fornøjelsen til en mere ensom oplevelse. Østre Sømark har desuden sit eget lille røgeri med tilhørende restaurant.

Hvordan: Drej til venstre af Strandvejen fra Østre Sømarksvej og parker ved Slusegården. Følg stien forbi solstenen til stranden.

Fem gode oplevelser for børn på Bornholm

Lolland

Skejten og Fuglsang kunstmuseum – Natur og kunst
Inden for på Fuglsang Kunstmuseum er der stor dansk kunst fra de seneste 250 år, flot rammesat af den engelske arkitekt Tony Frettons nye museumsbygning og museets flotte placering ved Fuglsang Gods. Udenfor ligger Guldborgsund og Skejten, som er en lille halvø på Guldborgsunds vestlige bred mellem Nysted og Nykøbing F med levende rørskov, krogede egetræer, mosgroede sten, lyserøde stokroser og tårnfalke, der monitorer det hele ovenfra. Skejten er noget nær et nationalt landskabsklenodie, der har tiltrukket kunstnere i århundreder. Det gælder blandt andre Olaf Rude, som hænger inden for på museet. Hans Lollands-billeder også kan ses i Folketingets store forsamlingssal.

Hvordan: Følg grusvejen langs stengærdet fra Fuglsang Museum

Fem spændende udflugter på Lolland-Falster

Fyn og øhavet

Hvalsafari i Lillebælt
Tre rygfinner bryder den blanke overflade. Marsvinene drejer og nærmer sig skibet, og fra bagbordspladsen er der førsteparket til marsvinenes kollektive jagt på fisk.

Det er ikke hver dag, at man ser hvaler i det danske farvand, men der findes faktisk flere hundrede tusind, og der er særligt gode chancer for at få spektakulære pattedyrsoplevelser på Vestfyn, eller mere præcist i Lillebælt mellem Fyn og Jylland.

Hvordan: Tag på Whale Watching på Lillebælt med m/s Aventura fra Middelfart Gl. Havn hver onsdag i juli og august kl. 10. Billetter kan købes på turistbureauet (200 kr. for voksne, 50 kr.for børn). Tilmelding er nødvendigt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Her er Fyns fem bedste restauranter

Tarup-Davinde Grusgrave – Fyns reneste søer
De nygravede søer funkler tyrkisblå i solen, og guldsmede og vandnymfer danser rundt om skovturskurven. Der har været gravet grus i Tarup-Davinde Grusgrave i omkring 100 år, og fordi der graves dybt under grundvandsspejlet, er der på få årtier opstået et sølandskab med Fyns reneste søer. Rundt om søerne er der 14 kilometer vandre- og ridestier at boltre sig på med hegn og småskove rundt om. Der er også mulighed for at fiske, leje kano og overnatte i Naturskolens shelter.

Hvordan: Der er adgang til området fra Naturskolen Åløkkestedet, Hudevad Byvej 20. Drej mod Årslev fra landevejen Odense-Svendborg.

Århus og Østjylland

Anholt - Nordeuropas største ørken
Langstrakte strande, klitbjerge, moseområder, birkelunde, stenrevler, spor af flinteskærver, der stammer fra fremstillingen af jagtredskaber i stenalderen, og bevoksninger der klinger smukt og eksotisk i storbyrottens ører: Gøgeurt, ulvefod, marehalm og evighedsblomst. Ørkenen på Anholt dækker størstedelen af øen i Kattegat og er den største ørken i Nordeuropa. Den yderste spids af ørkenen, der hedder Totten, er totalfredet på grund af de mange sæler, som hvert år yngler her. Se dem gennem kikkerten, der er til fri benyttelse i observationsskuret ved siden af fyret. Om sommeren kan man komme på ørkenvandringer, men ørkenen kan naturligvis også indtages på egen hånd.

Hvordan: Indled turen fra Ørkenvej i Anholt By, fra Nordstrand eller fra Pakhusbugten. Der er ingen afmærkede stier i ørkenen, så det er en god idé ind imellem at forcere en klittop for ikke at fare vild.

Kvindemuseet – Venus i Århus
Kvindeliv fra urtid til nutid. Fra hjemmegående husmor til karrierekvinde eller fra fødemaskine til jagten på evig ungdom. Kvindemuseet i Århus sætter spot både anonyme og markante kvinder og på kvindebevægelser, som har medvirket til at ændre kvindernes (og mændenes) historie og vilkår. Se husholdningsredskaberne, balkjolerne, smykkerne og præventionsmidlerne, og få historien om lærerinderne, de kvindelige opfindere, kunstnere og de tavse kvinder, som blot var med til at holde hjulene i gang. Foruden den faste udstilling har Kvindemuseet flere årlige separatudstillinger af og om kvinder. Denne sommer er udstillingen "Verdens Heltinder" samt "Rejsen til Danmark" om etnisk danske kvinder som rollemodeller, på plakaten. Udstillinger varer henholdsvis til 15. og 23. august 2010.

Hvordan: Domkirkepladsen 5, Århus C, www.kvindemuseet.dk

Ferie i Århus? Her er Turengårtil.dks restaurant-anbefalinger

Nordjylland

Specialøl på Vesterø havn

Honning Ale, skummende hvedeøl og specialøl, der klinger af gamle nordiske guder. Læsø Bryghus har allieret sig med en af Danmarks store brygmestre, Peter Klemmensen fra Thisted Bryghus og genetableret et af Danmarks godt skjulte mikrobryggerier. Lækkerierne kan blandt andet smages på Læsø Bryghus’ øl-bar på Bogøgård og på det helt nye Captains Corner på Vesterø havn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvordan: Med færge fra Frederikshavn til Vesterø havn. Få mere info på www.laesoe-bryghus.dk

Sulten? Her er Nordjyllands bedste spisesteder


På vej på ferie - find inspiration i vores guides:

Storby:Rom, Lissabon, Berlin, Århus, New York, Firenze, Se flereSol & strand:Gran Canaria,Costa Brava, Cypern, Mallorca, Istrien

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden