Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
FERIEFRED. Danmarks små øer er et oplagt sted at henlægge ferien, hvis du gerne vil ned i tempo.
Foto: Sammenslutningen af Danske Småøer

FERIEFRED. Danmarks små øer er et oplagt sted at henlægge ferien, hvis du gerne vil ned i tempo.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få en unik ferie på Danmarks allermindste øer

Smuk natur, hyggelige landsbyer og en sommerferie helt nede i tempo. Turengårtil.dk guider dig til 27 af Danmarks småøer.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Fred og ro«.

Svaret falder hurtigt, når Dorthe Winther, formand for Sammenslutningen af Danske Småøer, bliver spurgt om, hvilken ferieoplevelse, man får, hvis man besøger en af Danmarks små perler.

»På øen vil du opleve et liv i et helt andet tempo, end du normalt er vant til. Tiden står ikke stille, men du er helt dig selv til det tidspunkt, færgen sejler af sted med dig igen. Du kan heller ikke bare komme derfra, når det passer dig. Det sætter dagsordenen for din oplevelse«, siger Dorthe Winther.

Hun fortæller, at småøerne også byder på et unikt stykke Danmark med fantastisk natur, få biler, kulturoplevelser i idylliske småbyer, museer og producenter af nichefødevarer. Men mest af alt får du en oplevelse af fred og ro, der allerede begynder på den lille færgetur fra fastlandet til den ø, du har valgt at besøge.

LÆS ARTIKEL

Og vælger du at bruge din ferie på en dansk småø, så anbefaler Dorthe Winther, at du oplever stedet på cykel.

»Vi ser nogle gange gæster, der kører fra færgen i bil for at vende tilbage til havnen tre kvarter efter. På den måde får man ikke roen med sig. Med cykel kommer du ned i tempo og kan opleve, hvor fantastisk det er, at man altid kan dufte havet på vores øer, fordi de er så små«, siger ø-sammenslutningens formand, der håber på mange besøgende denne sommer.

»Turismen er vigtig for øerne og bliver endnu vigtigere i fremtiden - ikke kun for forretninger og overnatningssteder. Turisterne er også vigtige ambassadører, for de skal gerne give deres oplevelser videre, når de kommer hjem«.

LÆS ARTIKEL

Dorthe Winter fortæller, at ø-turister typisk deles ind i dagsturister, der ankommer om formiddagen og tager af sted igen sidst på eftermiddagen, sommerhusgæster, der bor i et længere stykke tid og lystsejlere, der lægger til i de små havne.

Sammenslutningen af Danske Småøer er stiftet og styret af øboere og er 27 danske småøers interesseorganisation, hvis mål er at bevare og udvikle de små helårssamfund på øerne. Fælles for øerne er, at de ikke er landfaste, ikke er selvstændige kommuner, og at de er at betragte som helårssamfund på op til 1.200 beboere.

Rundturen til de danske småøer begynder i Nordjylland nærmere betegnet i Limfjorden.

1. Mikro-øl og forsteninger

Ø: Fur
Størrelse: 22 km2
Antal beboere: 855
Færge: Sejler fra Branden ved Salling flere gange dagligt
Skal opleves for: Fur er en af de store småøer. Og med større størrelse følger atomatisk også flere oplevelsesmuligheder. Øen er først og fremmest berømt for sin natur, der blandt andet byder på klinter med såkaldt moler, hvor der er fundet 55 millioner år gamle forsteninger af dyr og planter. Fundene kan ses på Fur Museum. Desuden er øen de seneste år blevet berømt for Fur Bryghus, der var et af Danmarks første mikrobryggerier og nu også har en tilhørende restaurant med godt ry.
Se øens hjemmeside her.

2. Øen midt i Aalborg

Ø: Egholm
Størrelse: 6 km2
Antal beboere: 49
Færge: Sejler fra Aalborg flere gange dagligt
Skal opleves for: Med en færgeforbindelse til Aalborg, der kun kræver fem minutters sejlads i Limfjorden, er Egholm en af de mere pudsige eksistenser i gruppen af de 27 øer i Sammenslutningen af Danske Småøer. Øen er et fredeligt, landligt appendiks til storbylivet i Aalborg. Så hvis du er på ferie på Aalborg-kanten og trænger til en gåtur, er Egholm et godt sted for en udflugt.
Se øens hjemmeside her.

3. Smukke vandreture

Ø: Venø
Størrelse: 6 km2
Antal beboere: 185
Færge: Sejler fra Kleppen nord for Struer flere gange dagligt
Skal opleves for: Færgeturen til Venø fra fastlandet tager kun sølle to minutter. Øen tilbyder seks forskellige vandreuter af forskellig længde, men du kan også gå hele vejen rundt om øen - en tur på godt 20 kilometer. Det er muligt at overnatte og spise på Venø Kro, der blandt andet præsenterer specialiteter som rulleål og Venø-bøf. Øen er også med i lauget Småøernes Fødevarenetværk og dyrker kartofler og opdrætter lam.
Se øens hjemmeside her.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER

Side 2:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden