Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Støjkilde. Hotel The Square i København har fået metrobyggeriet som en meget nær nabo
Foto: Simon Fals

Støjkilde. Hotel The Square i København har fået metrobyggeriet som en meget nær nabo

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavnske hoteller er ramt af metrostøj

Nogle af Københavns mest centrale hoteller ligger meget tæt på byggepladserne.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De københavnske hoteller, der er mest berørt af metrobyggeriet, advarer ikke deres kommende gæster mod generne på deres hjemmesider, hvor der også kan bookes værelser.

Hotellerne vælger i stedet en lidt lav profil omkring byggerodet.

De prøver at dæmpe problemerne for gæsterne mest muligt og orienterer dem, når de ringer, eller når de tjekker ind.

Det billede tegner sig på de hoteller, der har metroens byggeri helt inde på livet. Det er f.eks. The Square og Palace Hotel på Rådhuspladsen og Hotel d'Angleterre på Kongens Nytorv. De oplyser samstemmende, at de trods generne ikke har haft mange klager fra gæsterne over byggeriet.

»Men vi frygter, hvordan det bliver, når byggeriet for alvor går i gang, når selve hullet skal graves ud, og når arbejdet i løbet af efteråret fortsætter helt til kl. 22 om aftenen. Vi kan jo se på tv, hvor generende det er for omgivelserne nede ved Marmorkirken. Når det bliver sådan her, må vi nok advare gæsterne, flytte så mange gæster som muligt væk fra selve Rådhuspladsen og hen langs Jernbanegade. Måske må vi også trække på vores søsterhoteller i hotelkæden«, siger kontorleder Kenneth Hansen, The Square.

Gæster blev flyttet Ud mod Rådhuspladsen er der kun få meter fra hotellet til metrobyggeriet, og derfor blev de fleste af gæsterne flyttet om i sidegaden, da der tidligere i en periode var megen banken og støj i forbindelse med pilotering: »Heldigvis skete det ikke her i højsæsonen, hvor det ikke havde været muligt. Lige nu er der ikke så store problemer, det værste er vel, at det ikke er pænt at kigge på, selv om det høje plankeværk bliver malet tit«, siger Kenneth Hansen.

LÆS ARTIKEL

Palace Hotel Copenhagen ligger lidt forskudt i forhold til byggeriet på Rådhuspladsen. Her har direktør Pia Jakobsen valgt at se positivt på byggeriet:

»Faktisk er gæsterne lidt overbærende, når de hører, at vi først nu i København er på vej med en metro rundt i byen. Gæsterne kan godt se nødvendigheden af byggeriet. Derfor vender vi det til noget positivt og lægger vægt på, at det er fantastisk, at vi får en metrostation lige uden for hoveddøren i 2018. Så – 7-9-13 – vi har ikke haft de store støjproblemer i år. Vi har ikke haft store klager, og vi advarer ikke vores gæster om byggeriet. Til gengæld må jeg rose Metroselskabet for at opstille nogle gode standere med fine informationer«.

Men Pia Jakobsen fortæller, at gæsterne til gengæld blev advaret sidste år, hvor hele Rådhuspladsen var en stor byggeplads:

»Det var vi nødt til under en slem periode. For samtidig med at metroen bankede piloteringen på plads, blev der lagt nye rør til havnen, Industriens Hus overfor blev ombygget, og hele Vartovpladsen lige foran hotellet blev gravet op og lagt om. Under det forløb måtte vi spille på den helt store violin over for gæsterne i forhold til vores placering, og hvad det betyder. Opgravningen var jo præget af, at vi ligger på en gammel køkkenmødding helt tilbage fra Absalons tid. Men nu har vi fået en smuk plads lige foran hotellet«.

På det nyistandsatte Hotel d'Angleterre på Kongens Nytorv er der da heller ingen begejstring over metrobyggeriet. Hotellets direktør, Dorte Rønnow Hansen, starter med at sige, at »vi skal forsøge at få det bedste ud af det«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

AnnonceMen direktøren slutter med at konstatere, at selv om byggeriet naturligvis er nødvendigt for en bedre infrastruktur i København, så »er der godt nok lang tid til 2018, hvor det bliver dejligt, at denne skønne plads igen kan være færdig«.

Dorte Rønnow Hansen fremhæver, at hotellet ved ombygningen har fået nogle specielle vinduer, der tager næsten al støjen:

»Jeg ved godt, jeg skal sige det, men jeg er imponeret over de vinduer. Og selv om det naturligvis er noget andet, når de er åbne, så er det alligevel medvirkende til, at vi har meget få klager over støjen. Men vi fortæller gæsterne om byggeriet, når de booker. For det nytter ikke noget, at de kommer med en forventning om at sidde på værelset og kigge ud over en smuk plads, når det er en byggeplads.
De skal trods de små støjgener også kunne være helt sikre på at få et helt roligt værelse, hvis de ønsker det. Det får de så ud mod Palmehavegården på indersiden«.

Dorte Rønnow Hansen roser metroen for at lave nogle gode afskærmninger og nogle spændende temaer og udstillinger på dem. Men hun fortæller, at hun også har haft brug for sin humoristiske sans under forløbet: Ukrudt på pladsen

»For når vi fra værelserne kigger ud over pladsen, ser vi ind midt på Krinsen og statuen. Men Krinsen er ved at gro til i græs. Det ligner et ukrudtsområde, og den udsigt har alle husene omkring pladsen. Det fatter jeg ikke. Så jeg skrev til kommunen, men fik det svar, at det var led i et projekt, der skal vise, hvordan græs udvikler sig i byområder. Jeg tjekkede, om der stod 1. april på brevet, men det gjorde der ikke«. Et lidt for støjfyldt ophold kan give et efterspil, hvor gæsten kræver erstatning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS OGSÅ Direktør Vagn Jelsøe, Forbrugerrådet, understreger, at alle erfaringer fra rejsebranchen viser, at hotelværelser med støj udefra ofte skaber problemer: »Selv om der ikke kan sættes faste rammer for det, er der ingen tvivl om, at det er god service og god markedsføringsskik at advare gæsterne tydeligt på forhånd, hvis der er risiko for forhøjet støj på værelset. Det sikrer så også (hotellet, red.) mod en eventuel sag om erstatning«.Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden