PARADIS. Der gemmer sig en helt anden verden under overfladen med maske og snorkel.
Foto: Tammy616

PARADIS. Der gemmer sig en helt anden verden under overfladen med maske og snorkel.

Ferie i Danmark

Guide: Danmarks bedste snorkelsteder

Snorkelentusiasten Morten Villadsen udpeger sine favoritspots i Danmark.

Ferie i Danmark

Godt nok er der hverken havskildpadder og koraller i pangfarver, men havene omkring Danmark byder alligevel på store snorkeloplevelser.

Husk, at det i Danmark er uhyre vigtigt at bruge markeringsbøjer, hvis man snorkler 50 eller 100 meter fra land eller tæt ved havne og moler. Både på grund af den megen trafik, der findes, men også fordi det er ærgerligt pludselig at have Søværnets Operative Kommando hængende over dig i en helikopter, fordi nogle inde på land troede, at du var drevet til havs. Sådan en situation kan nemlig blive dyr ...

Herunder er snorkelentusiasten Morten Villadsens fire bud på god dansk snorkling. Vi begynder længst østpå.

1. Bornholm Sted: Hammeren på nordspidsen af øen »Der er god sigt og dramatisk klippeterræn. Du kan se mange fladfisk som skrubber og pighvarre på sandet. Det interessante er, at selv tæt på land bliver det hurtigt dybt. På selve nordspidsen er der ofte bådtrafik skræmmende tæt på land, så hvis du snorkler dér, er det meget, meget vigtigt at bruge markeringsbøje og dykkerflag«.

Klipper og knaldblåt badevand - Se vores guide til Bornholm

2. Stevns Klint Sted:
Højerup Kirke
»Dette sted på Sydsjælland er et særpræget terræn med enorme hvide kalkformationer, store sten og huler. Det er meget smukt, og der er gode chancer for at støde på torsk og fladfisk om foråret. Til gengæld skal man holde sig væk, hvis der er østenvind for det roder kalken op og gør vandet helt mælkehvidt. Om foråret og om efteråret kan man være heldig at opleve mere end 20 meters sigtbarhed. Parkeringspladsen koster en 20’er, og udsigten oppefra klinten er også en del af fornøjelsen, de mange trapper kan dog være en udfordring. Husk at holde stor afstand til bundgarn og lystfiskere«.

Topstrande og fossiler - Se vores guide til Møn og Lolland-Falster

3. Langeland
Sted: Dovns Klint
»Hele det sydlige Langeland er et rigtig godt område til store snorkeloplevelser. Der er mange fladfisk, stenrev og muslingebanker. Pas dog på den sydgående strøm og lystsejlere og brug derfor altid bøje og dykkerflag og hold dig til tæt på land«.


4. Djursland
Sted: Sangstrup Klint
»Djursland er fantastisk til at snorkle. Du kan opleve mange fisk på det lave vand, og der er mange sjove ting at se i tangen mellem stenene. Sangstrup Klint har en meget varieret og kuperet bund og masser af sten og tang til gemmesteder for fisk, krabber og smådyr«.

Bakker, beat og eventyr - Se vores guide til Østjylland


Udforsk vores guides: Restauranter, seværdigheder og barer

StorbyNew York, San Francisco, Rom, Berlin, London, Buenos AiresSol & strandPhuket, Ko Samui, Gran Canaria, Australien

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce