Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MORTEN LANGKILDE/Morten Langkilde
Foto: MORTEN LANGKILDE/Morten Langkilde

FOTO: Morten Langkilde

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Oplev Danmarks hemmelige seværdigheder

Tag på ølvandring eller besøg en ølkælder, der nu er en flagemusbefængt hule. Her er turistbureauernes bud på oversete seværdigheder i Aarhus og Aalborg.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aarhus

Snevringen

Hvis man ikke ved, at den er der, kommer man nemt til at gå forbi, for indgangen til den smalle smøge gør ikke meget væsen af sig. Snevringen strækker sig mellem Mejlgade og Studsgade i Latinerkvarteret og byder på stor arkitektonisk forskellighed og utallige eksempler på, hvad byens graffitimalere kan udrette med deres kulørte spraydåser.

Snevringen går mellem Mejlgade og Studsgade, Århus C.

LÆS ARTIKEL

Sankt Nicolaus Kilde

I den sydlige udkant af Aarhus springer Sankt Nicolaus kilde. Dog ikke med samme kraft som i tidligere tider, for konstruktionen af en nærliggende vejtunnel har betydet, at den kun præsterer få dryp i timen, men kildeanlægget er alligevel et besøg værd. Kilden har sit navn efter kongesønnen Hellig Niels, som døde i 1180 og blev begravet ved havet i Aarhus. Kilden brød eftersigende frem ved hans død og blev tidligere anset for at have en helbredende virkning.

Sankt Nicolaus Kilde finder du i krydset mellem Strandvejen, Marselis Boulevard og Østhavnsvej, Århus

LÆS ARTIKEL

Suttetræer

Det kan være hårdt som barn at skulle tage afsked med sine sutter, men at se dem i godt selskab på et suttetræ kan måske hjælpe. Men selv, hvis man ikke skal af med nogle sutter, er træerne med de utallige kulørte udsmykninger et spændende syn.

I Aarhus findes suttetræer i Riis Skov, ved cykelstien ud for træskibshavnen, samt på den inderste del af Brabrandstien tæt ved Bymuseet i Carl Blochsgade.

LÆS ARTIKEL

Aalborg

Med bycykel til Egholm

205 bycykler gør det nemt at komme rundt i Aalborg og er nemme og gratis at benytte. De koster kun en 20’er i pant efter samme system som indkøbsvogne. Udnyt chancen til at opleve øen Egholm. Den smukke naturoase i Limfjorden er kun 5 minutters færgeoverfart fra Aalborg og byder på smukke naturoplevelser. Efter en cykeltur på øen er der mulighed for at nyde en forfriskning på Restaurant Kronborg. Cyklen returneres i en cykelstation, hvorefter du får de 20,- tilbage.

Aalborg Bycyklenfindes på 20 centralt placerede steder i Aalborg

Egholm Færgen, Skydebanevej 22, 9000 Aalborg

LÆS ARTIKEL

Urbans Kælder

Urbans Kælder gemmer på en af Aalborgs bedst bevarede hemmeligheder. Ikke langt fra det pulserende byliv findes hulen, som tidligere har været benyttet til ølkældre. I dag er det ikke lagret humle, men i stedet en bestand af flagermus, som hulen rummer.

Adgang til ”hulen” er frit tilgængelig for alle, og der er plancher opsat med mulighed for at studere kælderens interessante historie. Husk lommelygte så du fra gitterporten kan belyse de spektakulære hvælvinger.

Urbans kælder, find hulen ved Skovdalen ud mod Kong Christians Allé og Hobrovej.

LÆS ARTIKEL

Beerwalk i Aalborg

Bliv klogere på Aalborgs øl- og pubkultur på en beerwalk. Forsynet med Aalborg Beerwalk smageglas, værdikuponer til seks smagsprøver på godt øl og en guide til seks hyggelige pubber i Aalborg bevæger man sig rundt i eget tempo. Beerwalk kan købes på flere hoteller, i Salling og ved InfoCenter Aalborg og koster 100 kroner.

FIK DU LÆST:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden