Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Legeplads. Både børn og voksne har fornøjelse af at klatre i Burghaven.
Foto: Jytte Flamsholt

Legeplads. Både børn og voksne har fornøjelse af at klatre i Burghaven.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

30 meter høje kornsiloer gør lykke hos klatrefolk og dem med højdeskræk

Roland Hain står bag den nye turistattraktion siloclimbing på Femern.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Roland Hain smiler beskedent ad en kompliment til hans danske, som han taler med netop så meget accent, at det er en ekstra charme.

»Tak. Det går ellers ikke så godt, fordi jeg har talt spansk de sidste fem måneder«, siger han. Roland Hain tilbringer vinteren i Spanien – sammen med sin danske kæreste.

LÆS OGSÅ

Det sker også, at han har brug for det danske, når han er på arbejde. Nogle af de navne, der står på vinderlisten uden for hans populære attraktion – en freeclimbingklatrevæg op ad tre gamle kornsiloer i Burghaven på Femern – er umiskendeligt danske.

Roland Hains butik på havnen i Burgstaaken begyndte som en surferPå vejshop. Når der ikke var vind, gik han og småkedede sig, og så fik han den idé at sælge reklameplads på de tomme kornsiloer, som han var nabo til. Inden han fik set sig om, forvandlede ideen sig til en klatrevæg. Og folk stod i kø for at komme til fra den første dag. I løbet af det første år i 1997 havde Roland Hain tjent sin investering ind, og så lod han surfbrætter være surfbrætter. Siden har han satset på siloclimbing.

»Man bliver ikke rig af det, men det løber rundt«, fortæller han.

I hvert fald godt nok til, at han kan holde fri fra november til marts, mens hans forretning er vinterlukket.

Høj på klatring

Især børn og unge er vilde med at at klatre. Omkring 80 procent af klatrerne er 6-12 år, men børnene kommer ofte sammen med resten af familien. Har de først fået smag for at fare til vejrs og vinke til resten af familien nede på jorden, kommer de igen hver dag ferien igennem.

LÆS OGSÅ »Det giver sammenhold«, siger Roland Hain. »Når en far skal være sin søns makker og sikre ham, får drengen en god oplevelse ved, at hans liv er i fars hænder«. Klatresport er også god genoptræning, for den har fat i mange muskelgrupper og styrker finmotorikken. Og det er ikke farligt, hævder Roland Hain. »Hvis man har bare knæ, kan betonen give skrammer, men ikke noget alvorligt«.

Nej, derimod er der mange sejre. Også hos den gruppe på 16 husmødre, som var så angst for højder, at de ifølge deres højdeskræksterapeut ikke engang turde kravle op og tage gardiner ned, når de skulle vaskes.

Det tog husmødrene 20-30 minutter at nå til tops. Men de gjorde det. Om de så også nød udsigten deroppefra? Helt sikkert. Den er udsøgt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden