Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen/Polfoto
Foto: Finn Frandsen/Polfoto

UDSIGTEN fra Københavns nyeste hote, Bella Sky Comwell, er helt formidabel.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan ser der ud i det skæve hotel på Amager

Med Bella Sky Comwell er København blevet 814 hotelværelser rigere. Turengårtil.dk har været med indenfor i hurlumhej-hotellet, der giver svedige håndflader.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godt 70 meter under mig har nogen rullet Amager ud som et kæmpe legetæppe komplet med golfbane, motorvej, indfaldsvej, nybyggede arkitektboliger og flad, grøn fælled.

Panoramaet er mageløst fra det nyåbnede giganthotel Bella Sky Comwells Sky Bar på 23. etage. Mod nord rejser Nordsjællands mørke skove sig som et blødt bakkedrag bag Københavns tårne og spir. Mod syd kan man på en god, klar dag se fyret på Stevns. I hvert fald hvis man spørger Bella Sky Comwells adm. direktør, Arne Bang Mikkelsen, der er i gang med at vise rundt på sit hjertebarn.

Udsigten er specielt fantastisk, fordi der hele vejen rundt i himmelbaren er gulv til loft-vinduer, der endda i den ene side har det ubehagelige arkitektoniske præg, at vinduerne hælder skråt ud ad. På den måde er det svært ikke at fornemme lige præcis, hvordan toppen af hotellet læner sig i alt med 20 meter ud i forhold til bunden.

LÆS OGSÅ

Hotellets Sky Bar er stedet, hvor VIP-gæster kan spise morgenmad, mens alle andre kan hygge sig til frokost og middag – eksempelvis seks østers med vinaigrette, brændt citron, peberrod og dild til 215 kroner og en Chablis til en plovmand. Når solen begynder at gå ned, er det drinks-tid, og så begynder et sæt hænder at defilere hen over tangenterne på det uhyre sjældne PH-flygel af stål, plexiglas og gedeskind, der også befinder sig i baren.

Etage kun for kvinder
De seneste to et halvt år har enhver, der er kommet forbi Ørestads-Amager, kunnet følge et byggeri, der har taget sig mere og mere skævt ud. Lidt ligesom de her plastikslanger man kan købe til børn, hvor blå og hvide trekanter kan vrides frem og tilbage. Undervejs er Bella Sky blandt andet blevet berømt på nyheden om, at 17. etage er forbeholdt kvinder, hvor modeblade, Ole Henriksen-produkter, god Valrhona-chokolade og pebermynte-TicTacs er nogle af de afgørende forskelle i forhold til de andre værelser.

Nu, 1,6 milliarder kroner senere, står projektet så færdigt. Som Ørestadens nye vartegn, hvis det står til folkene bag projektet. Udefra ligner det et funktionelt hurlumhejhus. Lige til højre for receptionsindgangen hælder facaden akkurat så meget indad, at det er fristende at sætte af og prøve turen op. Det ligner en drøm for enhver friklatrer.

Indenfor i den store, rummelige lobby er væggene behængt med grønne planter. Trappen op til førstesalen er skæv og snævrer ind og ud undervejs på en måde, der hænger sammen med synet af Bella Sky udefra.

Fem restauranter at vælge imellem

Hotellet står klar til at hente 35 til 40 procent af sin omsætning fra naboen Bella Centerets gæster. De kan sætte sig til bords i en af hotellets hele fem forskellige restauranter.

Blandt andet i Library Restaurant, der ganske smart er indrettet med et tidligt 1960'er-præg, der matcher Mad Men-euforien netop nu.

Der er Bella Burger på menuen, Børsen, International Herald Tribune og Financiel Times i avisholderne, retrolamper og -sofaer og masser af danske designlamper i loftet.

Nu mangler man bare at se, hvordan gæsterne tager imod de skæve tårne på Amager.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden