Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LEHMANN MARTIN
Foto: LEHMANN MARTIN

Kamp. Der opstår slåskampe og tumult i nogle situationer, når sightseeing-busser vil kapre turister ved Vesterbrogade i København. Personerne på billedet har ikke noget med sagen at gøre.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Turister i København ender i slåskampe mellem aggressive sælgere

Besøgende i København advares om sightseeing-busser - sælgerne er ubehagelige.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hundredtusindvis af udenlandske turister besøger i disse uger Danmark, men på rejse-sites som TripAdvisor advarer mange mod at lægge vejen forbi København, for her venter en rigtig ubehagelig oplevelse.

I et område ved Tivoli bliver de nemlig opsøgt af 10-15 ihærdige gadesælgere, som ofte ender i slagsmål i bestræbelserne på at hverve kunder til de sightseeing-busselskaber, de arbejder for.

»Under tumult med en anden sælger blev min sælger slået og sparket af en konkurrerende sælger, og forleden tog de kvælertag på en anden. De skubber og sparker, og turisterne flygter i panik,« siger Mohammed Sohail Ali, supervisor i selskabet Step On Step Off til Metroxpress.

»Turisterne forulempes dagligt groft og klager her hos os, for de er meget aggressive og ubehagelige. Der er udbrudt krig derude. De slås,« beretter en medarbejder i Wonderful Copenhagens turistkontor få meter fra konfliktens epicenter.

Og der er tale om en uacceptabel og konfliktfyldt situation, som skal løses af hensyn til de gæster, der besøger København, erkender Mads V. Olesen, administrerende direktør i sightseeing-selskabet Strömma, som konkurrerer mod Step On Step Off.

Som sultne løver

Også Peter Dahl, salgschef i et tredje selskab Red Buses, der ifølge Metroxpress' oplysninger ikke er en del af konflikten, ser et problem.

»Sælgerne er som sultne løver, der slås«.

Nu er situationen blevet så optrappet, at politiet går ind i sagen.

»Det er uholdbart for turisterne. De er alt for aggressive i jagten på kunder. Der opstår sågar tumult. Så på et møde her hos os onsdag (i morgen, red.) vil vi bede direktørerne for selskaberne bringe det til ophør - nu,« siger Rasmus Bernt Skovsgaard, vicepolitiinspektør, Københavns Politi, til Metroxpress.

Wonderful Copenhagen har slået alarm til politiet, som ofte kommer forbi i et forgæves forsøg på at sætte skik på sælgerne. I morgen mødes kommune, politi og selskaber.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden