Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

Besøg. Danmark nyder godt af turisters ferier i landet. Her ved Amalienborg i København.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ukraine-krise får russiske turister til at holde sig fra Danmark

Flot vækst i antal af russsiske turister er stort set gået i stå.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Beskedne en procent.

Så lille har væksten i antallet af russiske turisters overnatninger i Danmark været i de første seks måneder af 2014. Det skriver Metroxpress. Til sammenligning var væksten på 16 procent i samme periode fra 2012 til 2013, viser tal fra Danmarks Statistik.

Russiske turister er kendt for et højt forbrug, når de ferierer i udlandet. Ifølge beregninger fra erhvervs- og vækstministeriet bruger den gennemsnitlige russiske turist i Danmark 2.400 kroner per døgn.

De mange russiske turister i Danmark de seneste år, har blandt andet betydet et øget markedsføringsfokus herhjemme. Tivoli kører med russisk juletema og i stormagasinet Magasin på Kgs. Nytorv i København steg omsætningen fra russiske kunder med 50 procent fra 2011 til 2012.

Ifølge lektor og forsker i turisme ved CBS, Lise Lyck, er stagnationen i russiske besøgende derfor beklagelig.

»Det er trist, men der er ikke så meget, man kan gøre ved det. Det vil være spild af penge at øge markedsføringen i Rusland, sådan som situationen er lige nu«, siger Lise Lyck med henvisning til krisen mellem Rusland og EU i forbindelse med krigshandlinger i Ukraine.

Lise Lyck fortæller dog, at erfaringen generelt er den, at russiske turistbesøg ret ofte finder tilbage til et normalt leje, når en eventuel konflikt er slut.

VisitDenmark vil ifølge Metroxpress ikke ændre markedsføringen over for Rusland. Organisationen forventer, at de sløje tal vil rette sig op i andet halvår af 2014.

I 2010 besøgte 28.562 russere Danmark. I 2013 var tallet 55.445.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden