Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Svigt. Især de tyske turister svigter Danmark viser en ny undersøgelse. Her et billede fra Egeskov Slot på Fyn.
Foto: Ditte Valente

Svigt. Især de tyske turister svigter Danmark viser en ny undersøgelse. Her et billede fra Egeskov Slot på Fyn.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Turisterne svigter Danmark, men Kirgisistan klarer sig dårligere

Det er særligt tyskerne, der holder mindre ferie i Danmark end tidligere, viser ny opgørelse.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En weekendtur til Berlin, vandreture i de svenske skove eller muligheden for at opleve Finland og dets mange tusinde søer.

Danmark bliver udkonkurreret af vores naboer i både syd og nord, når det kommer til turisme. Faktisk er Danmark et af de europæiske lande, der har været dårligst til at tiltrække udenlandske turister de seneste 10 år.

Det viser en kortlægning, som er foretaget af kommuneforeningen KL's nyhedsbrev, Momentum.

Det er blevet billigere at rejse til fjernere egne, og det er et nyt konkurrenceparameter for Danmark. Man skal også være opmærksom på, at folks rejsemønstre har ændret sig.

I perioden 2004-2014 har Danmark oplevet en fremgang i antallet af udlændinges overnatninger på fire procent. Ud af 48 europæiske lande har kun turismen i Cypern, Luxembourg, Slovakiet og Kirgisistan klaret sig dårligere i perioden.

Tyske gæster trækker overnatninger ned

I Tyskland har stigningen været 40 procent, mens Sverige og Finland er noteret for en fremgang på henholdsvis 21 og 23 procent.

I Danmark er det særligt de tyske gæster, der er med til at trække det samlede antal overnatninger ned.

Susanne Nordenbæk, der er chef for turisme og erhverv hos Dansk Erhverv, mener, at udviklingen er en del af en større tendens, som på flere måder presser Danmark.

»Det er blevet billigere at rejse til fjernere egne, og det er et nyt konkurrenceparameter for Danmark. Man skal også være opmærksom på, at folks rejsemønstre har ændret sig. Hvor man tidligere tog til en destination i tre uger, rejser folk i dag oftere, men i kortere tid. Det kan betyde, at vi ikke har tabt i antallet af tyske hoveder, men i antallet af overnatninger«, siger Susanne Nordenbæk til Momentum.

Samtidig skriver Momentum, at tyskere i højere grad er begyndt at holde ferie i hjemlandet og ikke ved den jyske vestkyst.

Særligt i perioden 2004-2009 var turismen i Danmark under pres, mens antallet af overnatninger er steget siden - dog i begrænset tempo. Antallet af overnatninger ligger stadig under niveauet fra 2003.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden