Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mona Plougmann/iSockPhoto
Foto: Mona Plougmann/iSockPhoto
Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyskerne bestormer igen de danske sommerhuse

Udlejning af feriehuse er på vej mod alletiders rekord.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De danske feriehuse stormer mod alle tiders udlejningsrekord. Få uger før højsæsonen ligger antallet af sommerhusbookinger ifølge udlejerne seks procent højere end sidste år.

Da sidste år også var rekordår, ser det lige nu lyst ud for feriehusudlejerne. Og dermed også for turistomsætningen i det vandkantsdanmark, der har hårdt brug for indtægterne fra sommergæsterne.

»Der er ingen tvivl om, at vi sætter rekord igen, selvom 2014 var endnu bedre end de glade 90'ere«, siger Carlos Villaro Lassen, direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening.

Tyskerne udgør omkring to tredjedele af gæsterne i danske sommerhuse. De danske feriehuses seneste storhedstid var i 90'erne efter Murens fald, hvor masser af østtyskere endelig skulle på ferie.

»Siden har tyskerne udviklet deres egen feriehusturisme, og vi mistede mange kunder, da de begyndte at holde ferie hjemme hos sig selv. Men sidste år havde de udnyttet deres kapacitet. Det gav mange kunder til os, men nu er det så os, der rammer glasloftet«, siger Carlos Villaro Lassen.

»Det er ærgerligt, når vi kunne udleje mange flere huse, end vi har. Tyskerne er skønne turister for os, fordi de har en mere spredt feriesæson«.

Vil have regel lempet

Sommerhusudlejerne vil have politikerne til at lempe den såkaldte 39-ugers regel. Den betyder, at feriehuse kun må bruges i 39 af årets 52 uger.

Udenfor højsæsonen kræves der samtidig pauser i udlejningen i nogle dage, når husene har været udlejet i fire-fem uger.

Desuden ønsker turistindustrien i Udkantsdanmark, som politikerne kæmper om at tilgodese i disse dage, at der bliver bedre muligheder både for flere oplevelser og flere overnatningsmuligheder langs kysterne.

I alt 38 projekter fra næsten lige så mange kommuner kæmper pt. om at blive et af 10 udvalgte i en forsøgsordning for kyst- og naturturisme. Den skal give turister et bredere udbud af oplevelser ved de danske kyster.

Et bredt flertal i Folketinget bestående af regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative står bag forsøgsordningen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden