Kvalitet. Fårup Sommerland holder fast i sin DNA, mener forlystelsesekspert.
Foto: Fårup Sommerland

Kvalitet. Fårup Sommerland holder fast i sin DNA, mener forlystelsesekspert.

Ferie i Danmark

Dansk forlystelsespark kåret til Europas næstbedste

Fårup Sommerland i Nordjylland er da også »unik«, mener forlystelsesekspert.

Ferie i Danmark

Fårup Sommerland er kommet op i den tunge liga for forlystelsesparker. Den nordjyske park blev i går aftes udnævnt som anden bedste forlystelsespark af det internationalt anerkendte forlystelsesmagasin Kirmes & Park Revue. Det skete til en prisoverrækkelse i den svenske park Liseberg.

Den tyske park Erlebsnispark i Tripsdrill løb med prisen som den bedste park. Til at foretage bedømmelserne har Kirmes & Park Revue udpeget en række anerkendte forlystelseseksperter fra hele verden. Så prisen er kvalificeret.

Det mener Lars Nielsen, der er indehaver af Attractionbiz, der specialiserer sig i markedsføring indenfor attraktionsindustrien. Han følger Fårup Sommerland - og de andre danske parker tæt - men har ikke noget samarbejde med den nordjyske park. Prisen er, mener han, velfortjent.

»Fårup Sommerland er på mange måder en unik park, og med en kompromisløs tilgang til service og kvalitet formår den at give gæsterne en hjertelig og afslappende modtagelse og dag i parken«, siger Lars Nielsen.

Han forklarer, at skovtursstemning er meget kendetegnende for den danske forlystelsespark.

»Den falder ikke for eksempelvis 'cowboy og kineser'-tematiseringer, men holder fast i skovturen og får alle nyinvesteringer til at passe ind i dette. Selv parkens nye Halloween-sæson skiller sig ud, fordi det i Fårup ikke er Halloween - men høstmarked«, siger Lars Nielsen.

Prestigepris, men ikke meget mere end det

Fårup Sommerlands direktør, Søren Kragelund, siger i en pressemeddelse, at prisen er resultatet af en lang rejse, parken har været på de sidste 40 år.

»Vi begyndte som et lille, lokalt sommerland i den jyske muld, og vi er nu en international spiller i forlystelsesbranchen. Vi er simpelthen så stolte«.

Prisen er en branchepris, så Lars Nielsen vurderer ikke, at den modsat når restauranter eksempelvis får tildelt Michelinstjerner, vil få mange flere til at strømme dertil.

»Det er en flot prestigepris, og parken kan bruge det i sin markedsføring og måske hente lidt der, men det er småting«.

Det tyske forlystelsesmagasin Kirmes & Park Revue har tidligere haft et godt øje til den nordjyske park. I 2013 blev Fårups nye rutsjebane 'Orkanen' kåret som Europas næstbedste nye rutsjebane. Sidste år fik Tivolis forlystelse Vertigo prisen som Europas bedste forlystelse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce