Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG (arkiv)
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

HOVEDFOLKET. Tyskere stod for 11 millioner af de 15,7 millioner overnatninger i Danmark, som Danmarks Statistik registrerede sidste år.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyskerne strømmer til de fredelige danske kyster

Tyskerne er vilde med at holde sommerhusferie i Danmark, hvor de føler sig sikrere end andre steder.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Feriehusudlejerne havde et fint 2015 med en stigning på otte procent i antallet af overnatninger.

Det skyldes ikke mindst vores tyske naboer mod syd, som stod for 11 millioner af de 15,7 millioner overnatninger, som Danmarks Statistik registrerede sidste år.

Det er ny rekord og svarer til 67 procent af den samlede omsætning.

Kaj Frederiksen, der er administrerende direktør for Sol og Strand og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening, har sit bud på, hvorfor så mange tyskere søger nordpå.

»Når der er uro ude i verden, så påvirker det turismen, fordi feriedestinationer jo mister noget af deres attraktivitet, hvis der er tvivl om sikkerheden i et område. Det behøver ikke at handle om konkrete terrortrusler eller naturkatastrofer, men det er min oplevelse, at det generelt er blevet mere attraktivt at holde ferie lidt væk fra alfarvej«, siger han.

Det er Sol og Strands erfaring, at tyskerne helst vil bo inden for 500 meter fra stranden, og en tredjedel af dem har husdyr med. De vil også meget gerne bo i sommerhus med sauna, mindst to toiletter og efterspørger tyske tv-kanaler.

Foruden de tyske gæster var der ifølge Danmarks Statistik også stigning i antallet af sommerhusgæster fra Norge og Holland.

Også danskerne foretrækker i stigende grad at holde ferie i et lejet feriehus, idet antallet af overnatninger steg med seks procent.

Med til historien hører dog også, at antallet af lejemål også er steget med syv procent hen over det seneste år.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden