Kriller i maven. Tivoli i København åbner i år 6. april og det er med nyheden Fatamorgana, som er et 45 meter højt tårn, der består af tre forlystelser.
Foto: Thomas Borberg

Kriller i maven. Tivoli i København åbner i år 6. april og det er med nyheden Fatamorgana, som er et 45 meter højt tårn, der består af tre forlystelser.

Ferie i Danmark

Bisværm, rekord-satsning og et hotel midt i det hele: Forlystelsesparker satser bredt i 2016

Tivoli nye forlystelse er den vildeste nyhed i år, lyder det fra forlystelsesekspert.

Ferie i Danmark

En gigantisk satsning, et nyt hotel midt i det hele og en bisværm.

Spektret over hvad de forskellige danske parker har valgt at præsentere i år af nyskabelser er bredt. Det siger Lars Nielsen, der er ejer af AttractionBiz, som har speciale i viden om turist- og attraktionsindustrien og som bl.a. arbejder som konsulent for flere af de danske parker.

Men har man forventet endnu en adrenalinpumpende rutsjebane i år, bliver man skuffet.

»Det er meget differentieret. Tivoli får Fatamorgana (et 45 meter højt tårn, som kombinerer tre forlystelser, red.), der i virkeligheden er årets vildeste, men den er ikke en stor og vild rutjsebane - det får ingen i år«.

Legoland er den park, der har spyttet flest penge i en nyskabelse, nemlig Ninjago World, der har kostet parken 85 mio. kroner, og som dermed er Legoland i Billunds største investering nogensinde. Ninjago-universet har både forlystelser og aktiviteter, blandt andet Lloyds Laser Labyrint og hovedattraktionen Ninjago - The Ride, som er et 4D-univers.

Tivoli Friheden bygger videre på sin 'Bille By' fra sidste år, der henvender sig til de mindre børn. Friheden tilføjer Bisværmen, der er en rutsjebane for børn, som kommer op i en højde af syv meter en en hastighed på maks 30 km/t.

Lidt længere nord på i Djurs Sommerland vil gæster i år for første gang kunne prøve Søulken, der ligger i Piratland, og hvor man sejler i små piratskibe.

Bakken rider på succes-bølge

Bakken har ikke nogle nye forlystelser at lokke med, når den som første danske park skyder sæsonen i gang 17. marts. Sidste år åbnede den folkekære Matador-by Korsbæk, og tilføjelsen af den lille bydel med gader spisesteder var en bragende succes og gav Bakken en stigning i omsætning på 20 pct. sammenlignet med 2014. Og sidste års succes vil smitte af på dette års sæson, vurderer Lars Nielsen.

»Bakken vil nok opleve en anden års effekt, fordi nyhedens interesse stadig er der, og fordi Korsbæk var så populær. Det er ikke hele Danmark, der har set Korsbæk endnu«.

I Nordjylland har Fårup Sommerland fået en længe ventet tilføjelse: et 51 væreler stort hotel. Målet er at stige i antallet af besøgende, og det kræver, at man kan trække turister til fra andre landsdele og lande, ikke mindst Sverige og Norge. Men det kræver igen, at der er overnatningsmuligheder. - og det har manglet, lyder det fra Søren Kragelund, direktør i Fårup Sommerland. Allerede nu har så mange booket overnatning, at hotellet har en belægningsprocent på 10 pct. set over sæsonen.

»Det er pudsigt, for vi har fået reservationer fra englændere, russere og italienere. Hvordan de har fundet ud af, at vi åbner hotel, ved jeg ikke, for vi har kun annonceret på vores hjemmeside«, siger Søren Kragelund.

Drøm der går i opfyldelse

Det firestjernede Hotel Fårup ligger inde i parken, og gæster får mulighed for at benytte parkens forlystelser (dog er ikke alle åbnet) en halv time før alle andre gæster lukkes ind i Fårup Sommerland.

Lars Nielsen ser hotellet som en god investering og mener, det vil give de overnattende gæster en mere helstøbt oplevelse af parken, fordi de går i seng midt i den og står op der om morgenen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»I forhold til turismen er markedet for korttidsferier stigende, og det har andre parker i Europa set i mange år. Og Fårup har i lang tid drømt om muligheden for at tilbyde overnatning og at træde ind på destinationsmarkedet. Jeg er sikker på, parken vil opleve vækst i gæster, som før har fravalgt Fårup, for det var ikke som sådan en park, man rejste til«.

Og hotellet er en drøm, der er gået i opfyldelse, lyder det fra Søren Kragelund.

»Jeg sad sammen med min daværende bestyrelsesformand Ole Mølgaard i 1989 i USA i et skodhotels bar og tegnede på en serviet, hvordan vi mente Fårup Sommerland skulle se ud. Og det var med hele resort tankegangen, hvor man også kan bo i parken«, siger Søren Kragelund.

Parken, der har investeret cirka 50 mio. i hotellet, startede med at søge om at bygge hotellet omkring 1991, men fik først lov for nylig.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Anne Louise Leth eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce